Ministar Vulin najavio nova ulaganja: MUP će nastaviti da ulaže u razvoj policije u Srbiji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2021, 16:54

Ministar Vulin najavio nova ulaganja: MUP će nastaviti da ulaže u razvoj policije u Srbiji!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije će nastaviti da ulaže u opremanje policijskih službenika jer je njihova bezbednost jedan od prioriteta, poručio je danas ministar Aleksandar Vulin.

On je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, tom prilikom podsetio i da su policijski službenici usred epidemije korona virusa dobili povećanje plata, koje niko nije očekivao, napominjući da ih očekuje još jedno povećanje.

- Standard pripadnika MUP-a je sve bolji. Zadovoljan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sam što sam došao u Ministarstvo koje je bilo dobro vođeno, u koje se puno ulagalo i koje ne počinje od nule - rekao je ministar i dodao da će ove godine policijski službenici dobiti nove uniforme, kao i da će prioritet u kupovini opreme za policiju imati domaća industrija.

Prema njegovim rečima, značajna stvar, posebno za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova su stanovi po povoljnijim cenama iz državne stanogradnje.

U vojsci je, kako je podsetio oduvek postojala stambena politika, dok se u MUP-u po prvi put se na organizovan način brine o stambenim problemima pripadnika.

Vulin je istakao da će biti još stanova, da će nastaviti da se gradi, jer postoji veliko interesovanje.

Ocenio je da ulaganjem u materijalni položaj, rešavanjem stambenog pitanja i uslova rada pripadnika policije, država pokazuje da se brine o njima, da su zaštićeni u sistemu koji vodi računa o njima, njihovoj porodici i zdravlju.

Podsetivši da su policijski službenici angažovani u Kopnenoj zoni bezbednosti na jugu centralne Srbije prema Kosovu nedavno dobili potrebnu opremu i naoružanje, Vulin je naglasio da svaki pripadnik policije mora da bude zaštićen, a posebno oni u pomenutoj zoni koji su najizloženiji napadima organizovanih šumokradica koji pucaju po njima.

- Pripadnici u Kopnenoj zoni bezbednosti moraju da imaju najbolju balističku opremu, adekvatno naoružanje, sredstva osmatranja, veze, vozila, šta god da je potrebno. U takvoj situaciji i na tom prostoru svaka patrola može da bude sa tragičnim posledicama. Zato je na nama da damo sve od sebe da oni budu maksimalno zaštićeni, opremljeni - zaključio je ministar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.