Ministar Udovičić donirao sportsku opremu za decu u Majdanpeku

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2018, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Udovičić donirao sportsku opremu za decu u Majdanpeku

Cilj ove akcije da se obezbede adekvatni uslovi za bavljenje rekreativnim, i školskim i vrhunskim sportom

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Majdanpek i uručio osnovnoj školi "Branko Perić" donaciju kompleta opreme za fiskulturnu salu, košarkaške table, golove, odbojkašku mrežu i 40 lopti za košarku, rukomet, odbojku i fudbal.

Pročitajte i:

Kako je saopšteno, Udovičić je sa državnim sekretarom Darkom Stanićem i predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opštine Majdanpek Dejanom Vagnerom obišao školu osnovanu 1867. godine i uručio donaciju koja je deo akcije ministarstva i Saveza za školski sport Srbije da se obezbedi najbolja oprema za fiskulturne školske sale širom Srbije.

Ministar Udovičić je naglasio da je cilj ove akcije da se obezbede adekvatni uslovi za bavljenje rekreativnim, i školskim i vrhunskim sportom, te da je u poslednje četiri godine broj dece u sistemu školskog sporta povećan sa 120.000 na 170.000.

Од данас и ОШ „Бранко Перић“ из Рудне Главе има нови комплет опреме за фискултурну салу (кошаркашке табле, голове, одбојкашку мрежу и 40 лопти за кошарку, рукомет, одбојку и фудбал), а обрадовали смо и ФК “Рудна Глава”, новом опремом. #omladinaisport #Srbija pic.twitter.com/0aFLKaZ9SV

— Вања Удовичић (@VanjaUdovicic) August 28, 2018

- Zamenom starih rekvizita i opreme novim, želimo da motivišemo učenike da sport bude deo njihovih svakodnevnih aktivnosti, jer je to na prvom mestu preduslov zdravog razvoja svakog deteta. Tako stvaramo preduslove da nastavnici drže kvalitetnije časove fizičkog vaspitanja i da podstaknemo što više dece da zavole sport i uđu u sistem sporta - rekao je Udovičić.

Ministar je takođe u Rudnoj Glavi kod Majdanpeka nastavio sa akcijom opremanja fudbalskih klubova. On je uručio opremu FK "Rudna Glava" koji je osnovan 1969. godine i broji 60 članova, od toga 30 seniora i 30 dečaka i devojčica.

Udovičić je sa saradnicima posetio i Sportsko- rekreativni centar "6. avgust" u Majdanpeku, gde je stručni tim Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije obavljao motorička testiranja i lekarske preglede mladih sportista.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.