Ministar Stefanović odao počast vojnim veteranima: Vođeni verom u otadžbinu osigurali ste slobodan život u našoj zemlji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2020, 13:53

Ministar Stefanović odao počast vojnim veteranima: Vođeni verom u otadžbinu osigurali ste slobodan život u našoj zemlji!

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović položio je danas venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, povodom Dana vojnih veterana.

Uz najviše vojne počasti, himnu Republike Srbije i svečani stroj Garde, ministar Stefanović položio je venac u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i zamenika komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadnog generala Željka Bilića.

Posle polaganja venca, ministar odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << upisao je u spomen-knjigu snažnu poruku

- Snažno ujedinjeni i vođeni verom u otadžbinu izvojevali ste pobedu i odbranili pravo nа slobodan život građana u našoj zemlji. Zaštitili ste svoju zemlju i odbranili njenu čast, ne pitajući za cenu. Počivajte u miru znajući da ste ispisali istoriju pobednika i da potomci nikada neće dozvoliti da sećanje na vaše podvige izbledi. Neka vam je večna slava i hvala - naveo je ministar.

Dan vojnih veterana obeležava se 4. decembra, u spomen na datum kada je 1912. godine potpisano primirje u Prvom balkanskom ratu i kada je 400.000 boraca Vojske Kraljevine Srbije dobilo zvanje „stari ratnik“, odnosno vojni veteran.

Ovaj praznik obeležava se u svim komandama, jedinicama i ustanovama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u znak poštovanja i sećanja na borce pale za slobodu otadžbine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović položio venac na Spomenik neznanom junaku povodom Dana vojnih veterana

Izvor: Beta Video, 04.Dec.2020

BEOGRAD - Ministar odbrane Nebojša Stefanović položio je danas venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, povodom Dana vojnih veterana. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.