Ministar: Smene zbog nečinjenja

Izvor: B92, 05.Mar.2013, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Smene zbog "nečinjenja"

Beograd -- Ministar poljoprivrede Goran Knežević izjavio da niko u tom ministarstvu nije učinio ništa protiv zakona i dodao da su smene usledile zbog "nečinjenja".

"Biće odgovorni oni što nisu na vreme preduzeli preventivne mere i što nismo na vreme upozoreni", rekao je ministar novinarima, nakon susreta s kolegama iz regiona.

Podsetimo, prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će biti smenjena četvorica odgovornih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Ministarstva poljoprivrede za "aferu mleko" i najavio da će od 15. marta s koalicionim partnerima razgovarati o rekonstrukciji vlade. Potpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je jutros u Kažiprstu B92 da će se o odgovornosti Kneževića ipak razgovarati, ali na sledećoj sednici Glavnog odbora SNS.

Knežević je danas izjavio da će Srbija za nekoliko dana vratiti standarde dozvoljenog nivoa aflatoksina u mleku na nivo koji će ponovo iznositi 0,05 mikrograma po kilogramu, objasnivši da je prošlonedeljna odluka o povećanju dozvoljenog nivoa aflatoksina na 0,5 bila iznuđena, kako bi se spasla mala gazdinstva i onih koji se bave proizvodnjom mleka.

Knežević je podsetio da je vlada preduzela neophodne mere za prevazilaženje trenutne situacije, u vidu raspodele zdravog kukuruza iz Robnih rezervi poljoprivrednicima i davanja određenih fiksatora za neutralizaciju aflatoksina u mleku.

On je napomenuo da će se u narednom periodu raditi na usklađivanju pravilnika o stočnoj hrani i o mleku, istakavši da su zbog njihovog nepodudaranja proizvođači došli u situaciju da stoka jede ispravnu hranu, a da sirovo mleko koje se proizvede ne zadovoljava propisane standarde.

Govoreći o analizi mleka koja se čeka iz Holandije, on je rekao da će mleko, čiji su uzorci poslati na analizu u Holandiju, biti uništeno ako se pokaže da ima veći sadržaj aflatoksina od 0,05 mikrograma po kilogramu.

On je kazao da će to transparentno biti saopšteno javnosti, podsetivši da je od 305 kontrolisanih uzoraka mleka 48 preventivno povučeno iz prometa, dok ne stignu rezultati iz Holandije. Prema rečima Kneževića, mleko koje je sada u prometu u Srbiji je potpuno zdravo i bezbedno za upotrebu.

S druge strane, "Blic" je objavio da su preliminarni rezultati analize mleka iz Holandije pokazali da je nivo aflatoksina ipak povišen u uzrokovanom mleku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Knežević: Smene zbog nečinjenja

Izvor: Kurir, 05.Mar.2013

Biće odgovorni oni što nisu na vreme preduzeli preventivne mere i što nismo na vreme upozoreni, rekao je ministar..BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Goran Knežević izjavio da niko u tom ministarstvu nije učinio ništa protiv zakona i dodao da su smene usledile zbog "nečinjenja"..."Biće odgovorni...

Nastavak na Kurir...

Knežević: Preduzećemo mere zbog nečinjenja

Izvor: Beta Video, 05.Mar.2013

BEOGRAD - Niko u Ministarstvu poljoprivrede nije učinio ništa protivzakonito, a biće preduzete odredjene mere zbog nečinjenja, izjavio je ministar poljoprivrede Goran Knežević. (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.