Ministar Selaković uputio saučesće češkom ministru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2021, 20:06

Ministar Selaković uputio saučesće češkom ministru

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković uputio je izraze saučešća šefu češke diplomatije Jakubu Kulhaneku povodom žrtava i štete koju je izazvalo olujno nevreme u Češkoj.

"Veoma me je potresla vest o vremenskim nepogodama koje su pogodile Vašu zemlju kojom prilikom je povređeno i nastradalo više osoba a pričinjena je i znatna materijalna šteta", naveo je ministar Selaković u telegramu.

Selaković je u ime Ministarstva spoljnih poslova Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i u svoje ime uputio izraze najdubljeg saučešća ministru Kulhaneku i građanima Češke Republike.

"Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze mog dubokog saosećanja a povređenima želje za brz i uspešan oporavak.

U ovom teškom trenutku Republika Srbija saoseća u tuzi i bolu sa prijateljskim češkim narodom, spremna da u duhu tradicionalo prijateljskih odnosa pruži podršku u okvirima raspoloživih mogućnosti", navodi se u telegramu ministra Selakovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.