Ministar Selaković neće podneti ostavku

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2014, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Selaković neće podneti ostavku

Ministar pravde Nikola Selaković podneće žalbu na rešenje Agencije za borbu protiv korupcije, saznaje Danas.

Agencija je prethodno saopštila da je preporučila razrešenje ministra Selakovića pošto ih nije obavestio o sumnji da je u sukobu interesa kao član Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca. Selaković je juče izjavio da poštuje zakone svoje države i da će poštovati svaku zakonitu odluku njenih organa, kao i da ne voli kada mu pridike o zakonitosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << drže oni kojima su ruke duboko u medu.

U rešenju Agencije navodi se da je Selaković 2013. kao član Državnog veća tužilaca učestvovao u izboru njegovog savetnika (sada državnog sekretara) Radomira Ilića za zamenika tužioca i da je ministar kao član Visokog saveta sudstva učestvovao u izboru njegove savetnice (sada pomoćnice ministra) Mirjane Mihajlović za sudiju Prekršajnog suda u Beogradu.

"Time je Selaković pogodovao Radomiru Iliću i Mirjani Mihajlović, koji se smatraju povezanim licima sa ministrom i doveo u sumnju poverenje građana u savesno i odgovorno obavljanje svoje funkcije", navela je Agencija u rešenju.

Selaković je izjavio da poštuje zakone svoje države i da će poštovati svaku zakonitu odluku njenih organa. "Ali ne volim kada mi pridike o zakonitosti drže oni kojima su ruke duboko u medu. Oni kod kojih se zakon može primenjivati na ovakav ili onakav način, oni koji zakon retko kada primenjuju dosledno, a naročito onda kada je morao da bude primenjen", navodi Selaković.

On ukazuje na to da se "prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije ovakvi postupci vode tajno, jer dovode u sumnju integritet ličnosti i narušavanje nečijeg ugleda, pre donošenja konačne pravosnažne odluke, te svako objavljivanje detalja postupka predstavlja direktno kršenje zakona". Selaković ima pravo žalbe protiv ovog rešenja, koja se podnosi Odboru Agencije, a rok za žalbu ističe 21. oktobra.

Agencija je navela da je rešenje objavila na svom sajtu u cilju istinitog, blagovremenog, verodostojnog i potpunog informisanja javnosti.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.