Ministar: Oko cene maline država ne može ništa

Izvor: Mondo, 04.Jun.2018, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Oko cene maline država ne može ništa

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da država ne može da učini ništa kada je u pitanju cena maline, povodom protesta malinara koji su blokirali magistralni put u Prijepolju.

"Oni traže cenu, a na to država ne može da utiče. Ne znam do kada će trajati blokada, to zavisi od njih. Ispunjeno je ono što su tražili ranije, a to je formiranje Nacionalnog saveta za malinu, kao i da se reši problem sa đubrivom. To je sve rešeno, a kod cene država ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ništa", izjavio je Nedimović za dnevni list "Alo" .

Auto-moto savez Srbije saopštio je jutros da je usled protesta malinara saobraćaj potpuno obustavljen na magistralnom putu u Prijepolju, koji ide ka Crnoj Gori.

Proizvođači malina i dalje u Prijepolju blokiraju magistralni put kroz Srbiju ka Crnoj Gori, Beograd-južni Jadran, zbog čega vozila kroz taj grad na jugozapadu Srbije idu zaobilazno što bi moglo potrajati i do deset dana, odnosno do ispunjenja njihovih zahteva.

BLOKADA ka Crnoj Gori: Malinari ne odustaju

Malinari su najavili su da će danas Savez malinara Srbije "Srpska malina", podržati protest koji su organizovala Udruženje poljoprivrednih proizvođača "Limska dolina" iz Prijepolja i Priboja i Udruženje poljoprivrednih proizvođača iz Užica.

Oni protekle noći nisu uspeli da se dogovore s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede da se otkupna cenu poveća na 180 dinara. Ministarstvo im je poručilo da "adresa" za taj zahtev nije država, već da tržište diktira cenu.

Haos s malinarima, blokirali put, pa na policiju!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nedimović: Država ne može ništa da učini u vezi sa cenom malina

Izvor: Radio 021, 04.Jun.2018

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da država ne može da učini ništa kada je u pitanju cena maline, povodom protesta malinara koji su blokirali magistralni put u Prijepolju..."Oni traže cenu, a na to država ne može da utiče. Ne znam do kada će trajati blokada, to zavisi od...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.