Ministar: Neophodno je iskoreniti stereotipe prilikom zapošljavanja Roma i pripadnika LGBT populacije

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jan.2020, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Neophodno je iskoreniti stereotipe prilikom zapošljavanja Roma i pripadnika LGBT populacije

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević danas je izjavio da je neophodno iskoreniti stereotipe prilikom zapošljavanja Roma i pripadnika LGBT populacije, saopštio je njegov kabinet.

Ministar i njegovi saradnici su održali redovni sastanak sa predstavnicima romskih udruženja i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, kao i sa predstavnicima udruženja koja se zalažu za podršku i zaštitu LGBT lica.

Takvi sastanci održavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se svaka tri meseca i na njih pozivaju i predstavnici drugih državnih organa i ustanova, navedeno je u saopštenju, u kojem sdodaje da je Đorđević ukazao na potrebu da se radi na povećanju broja zaposlenih Roma i Romkinja, uključujući razvijanje i primenu programa prekvalifikacije i dokvalifikacije. Predložio je da se odredi predstavnik romskih udruženja koji će posebno raditi na pitanjima zapošljavanja u saradnji sa Ministarstvom i Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Кako je ministar naveo, potrebno je akcenat u tom postupku staviti na mlade i prigodnim aktivnostima i poslovima dati im šansu za budući razvoj.

Đorđević je predstavio planove ministarstva u sprečavanja diskriminacije i bolje zaštite LGBT lica i najavio zajedničke projekate na ostvarivanju ravnopravnosti svih građana bez obzira na lično svojstvo, navodi se u saopštenju.

"Ministarstvo će u partnerstvu sa organizacijama civilnog društva raditi na korišćenju sredstava iz evropskih fondova, izradi nacrta propisa i predloga strateških dokumenata, jačanju civilnog društva kao sektora saradnje, psihološkom i socijalnoj zaštiti LGBT lica", rekao je ministar Đorđević.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđević sa predstavnicima romskih udruženja o zapošljavanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2020

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u razgovoru sa predstavnicima romskih udruženja i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, još jednom je ukazao na potrebu da se radi na povećanju broja zaposlenih Roma i Romkinja, uključujući razvijanje i primenu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.