Ministar Nedimović najavio uređenje vodoprivrednih objekata

Izvor: RTS, 04.Dec.2018, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Nedimović najavio uređenje vodoprivrednih objekata

O vodoprivrednim objektima mora se voditi računa pre štetnih događaja, rekao je ministar Branislav Nedimović,prilikom obilaska radova na brani reke Busur u Petrovcu na Mlavi.
Tokom obilaska radova na brani reke Busur, koja je u junu pukla i poplavila 20 naselja u opštini Petrovac na Mlavi, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović istakao je da je vreme da se o vodoprivrednim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << objektima vodi računa pre štetnih događaja.

Biće urađena i regulacija vodotokova prvog i drugog reda kako bi se sprečile gotovo redovne poplave u ovom kraju. Radove na brani u vrednosti od 186 miliona dinara finansira Kancelarija za javna ulaganja.
Goran Puzović, direktor JVP „Srbijavode” rekao je da to obuhvata kompletnu rekonstrukciju brana sa njenom promenom funkcionalnih karakteristika:
„Izgradnjom u prvoj fazi 4 pregrade koje će zadržavati mulj i sistemom drugih antierozivnih mera na području koje će obezbediti stabilnost i funkcionalnost ovog objekta. Paralelni sa ovim radimo i regulaciju kroz selo 600 metara.”
„Ima objekata koji nisu ničiji. Imate veštačke akumulacije koje su pravljene da bi navodnjavale prostore u Vojvodini. Ne zna se ko njima gazduje uopšte, ima čak i preduzeća koja su u stečaju. Zato spremamo nove propise koji će sve ove objekte obuhvatiti, država da se stara o njima i da vodi računa o njima”, najavljuje Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.