Izvor: B92, 14.Mar.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Markovic: Potrazivanja za frekvencije naplacivace se uz pomoc policije

Savezni ministar za telekomunikacije Ivan Markovic odrzao je u utorak konferenciju za novinare na kojoj je najavio da ce se najkasnije do 31.marta, uz pomoc policije, naplatiti sva potrazivanja za koriscenje radio i televizijskih frekfencija. "Za Studio B vaze ista pravila kao i za ostale korisnike frekvencija", ocenio je Markovic, prema cijim recima, link za dotur slike TV Studija B "radi bez dozvole na frekvenciji 1299,5 megaherca". Savezni ministar je potom izneo politicku ocenu rada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove beogradske stanice, rekavsi: "Za Studio B vazi ono sto vazi i za tzv. opozicione stranke. Rec je o stranim placenicima bez morala i casti, kao sto su i njihovi sefovi. To se vidi iz dnevno plasiranih kolicina lazi. Ni takvima, a ni bilo kome drugome drzava nema nameru da se pravda. Mi nastavljamo da radimo svoj posao a kada je rec o ulozi Ministarstva unutrasnjih poslova, onda su oni duzni da nam obezbede zastitu, u sprovodjenju tog posla. Policija nikome ne otima predajnike, mi uzimamo predajnike, a policija nas samo stiti".

Za ometanje signala Studija B, Markovic je ponovo optuzio NATO programe koji se, kako je rekao, emituju iz susednih zemalja, ali je dodao da bi te smetnje mogle da se otklone kada bi Studio B hteo da saradjuje sa drzavnim organima. Markovic je izneo podatak da u Jugoslaviji trenutno bez dozvole radi 168 radio i 67 TV stanica, te da one duguju vise od 120 miliona dinara za period od juna 1998. do februara 2000. godine. Ivan Markovic je saopstio i da je Ministarstvo telekomunikacija podnelo krivicne prijave zbog nedavnog premlacivanja inspektora telekomunikacija u Pozegi kada je nalozen prekid programa lokalne RTV. Na pitanje da li se licno oseca ugrozenim, odgovorio je:

"Ja se ne osecam ugrozenim kao verovatno ni svi gradjani ove zemlje, jer verujem svojim drzavnim organima. O tome da dobijam poruke 'demokratske' sadrzine, ne bih pricao. Sustina je da cemo, bez obzira na te poruke, mi posao odraditi" izjavio je ministar.

Ivan Markovic je, na pitanje novinara da li ce federalne vlasti intervenisati i na teritoriji Crne Gore, u slucajevima neizmirenja obaveza u oblasti telekomunikacija, rekao da Savezno Ministarstvo telekomunikacija "ne deli korisnike na one u Srbiji i u Crnoj Gori" i dodao da u oblasti telekomunikacija Crna Gora "postuje nadleznost" saveznih vlasti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.