Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2020, 12:50

Ministar Mali i ambasadorka Кine Čen Bo razgovarali o infrastrukturnim projektima

Ministar finansija Srbije Siniša Mali sastao se danas sa ambasadorkom Кine u Beogradu Čen Bo, sa kojom je razgovarao o zajedničkim infrastrukturnim projektima dve zemlje, kao i o planovima za buduću saradnju.

Sagovornici su se saglasili da je dosadašnja saradnja dve zemlje bila veoma uspešna i intenzivna, naročito kada je reč o saradnji sa kineskim kompanijama koje su angažovane na izvođenju radova na infrastrukturnim projektima u Srbiji i kineskom Eksport-Import bankom, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa kojom su zaključeni kreditni aranžmani za nekoliko važnih infrastrukturnih projekata, navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

Među njima su projekti izgradnje mosta Zemun–Borča sa pristupnim saobraćajnicama, deonica auto-puta Obrenovac–Ljig, deonica auto-puta Surčin–Obrenovac, prva faza paket projekta Termoelektrane (TE) Кostolac–B.

U toku je i realizacija druge faze paket projekta TE Кostolac-B, izgradnja deonice auto-puta Preljina–Požega, kao i izgradnja obilaznice oko Beograda–deonica most preko Save kod Ostružnice–Bubanj Potok.

Mali je istakao da je izgradnja infrastrukture jedan od prioriteta Vlade Srbije, kao i da će se sa tim aktivnostima nastaviti i sledeće godine.

On je dodao da je od presudnog značaja za bolji život Beograđana projekat izgradnje metroa, u kome učestvuju kineska i francuska strana.

Sagovornici su se saglasili da je važno da se svi projekti i u narednom periodu nastave u punom kapacitetu, što će doprineti privrednom rastu Srbije, navedeno je u saopštenju.

Mali je zahvalio ambasadorki na pomoći i podršci koju je Кina pružila Srbiji od početka pandemije koronavirusa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar Mali i ambasadorka Kine Čen Bo razgovarali o infrastrukturnim projektima

Izvor: B92, 17.Jul.2020

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa ambasadorkom NR Kine u Srbiji Čen Bo...Oni su razgovarali o zajedničkim infrastrukturnim projektima dve zemlje, kao i o planovima za buduću saradnju...Ministar Mali se najpre zahvalio ambasadorki na pomoći i podršci koju je NR Kina pružila...

Nastavak na B92...

Mali: Veoma dobra saradnja sa Kinom na infrastrukturnim projektima

Izvor: Danas, 17.Jul.2020

Ministar finansija Srbije Siniša Mali sastao se danas sa ambasadorkom Кine u Beogradu Čen Bo, sa kojom je razgovarao o zajedničkim infrastrukturnim projektima dve zemlje, kao i o planovima za buduću saradnju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.