Ministar Dulić najavio početak kampanje Ja čuvam Srbiju, a ti?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Dulić najavio početak kampanje "Ja čuvam Srbiju, a ti?"

BEOGRAD - Velika akcija ministarstva za životnu sredinu na nivou Srbije, čiji je cilj unapređenje komunalne infrastrukture, uklanjanje divljih deponija, ali i promocija reciklaže, počinje kampanjom "Ja čuvam Srbiju, a ti?", kazao je ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Prilikom predstavljanja akcije on je sinoć objasnio da će ministarstvo svakog meseca pažnju posvetiti jednom problemu: uklanjanju divljih deponija, odlaganju medicinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i opasanog otpada, čišćenju korita reka i problem plastičnih kesa i otpadnih guma.

"Godišnje se samo 55 odsto od 2 do 2.5 miliona tona komunalnog otpada sistematski skuplja, a preostalo smeće smešta na divlje deponije, koje se stvaraju jer prikupljanje otpad nije dobro organizovano" dodao je Dulić.

On je ukazao i na važnost usvajanja seta od 15 "ekoloških" zakona, koji će se ovih dana, zahvaljujući dugotrajnom i napornom radu Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, naći pred poslanicima.

Cilj kampanje "Ja čuvam Srbiju, a ti?" je podizanje svesti stanovništva o posledicama zagađivanja, kao i o neophodnosti ličnog angažovanja, kako bi se one predupredile ili smanjile. Akciju, koju je organizovao fond "Ekotopija" podržali su Kabinet potpredsednika Vlade, Grupa za održivi razvoj i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja.

"Ekotopija" je prvi srpski ekološki fond, nastao iz želje pojedinaca i kompanija da organizovano i sistematično daju svoj doprinos rešavanju rastućih ekoloških problema u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svest o očuvanju životne sredine

Izvor: B92, 05.Feb.2009

Oliver Dulić (FoNet, arhiva)..Beograd -- Fond Ekotopija predstavio je akciju "Ja čuvam, Srbiju, a ti?" koja za cilj ima podizanje svesti građana o potrebi očuvanja životne sredine... Ministar ekologije Oliver Dulić rekao je da je očuvanje životne sredine pravi patriotizam i najavio da bi u toku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.