Ministar Dmitrović posetio opštinu Gornji Milanovac: Grad nade za mlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2021, 17:41

Ministar Dmitrović posetio opštinu Gornji Milanovac: Grad nade za mlade

Ministar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Ratko Dmitrović boravio je danas u radnoj poseti Gornjem Milanovcu, jednoj od malobrojnih opština u Srbiji koje se mogu pohvaliti povoljnom demografskom slikom. On je istakao da će ministarstvo na čijem je čelu podržati primere dobre prakse koje primenjuje ova lokalna samouprava kad je reč o ulaganju u demografiju.

Gornji Milanovac je opština u kojoj se iz godine u godinu, u školu upisuje više đaka prvaka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Primer sela Pranjani u kome živi 70 porodica sa troje i više dece je najsvetliji primer i tačka vodilja kojim se vodi i ministarstvo na čijem sam čelu, rekao je ministar Dmitrović.

U razgovoru sa predsednikom opštine Dejanom Kovačevićem, zaključeno je da je razvoj industrije u poslednje dve godine, doveo do toga da se natalitet u ovoj lokalnoj samoupravi poveća, pa tako u Gornjem Milanovcu danas živi više od 600 porodica sa troje i više dece. Jedan od najpozitivnijih primera je kompanija "Metalac" koja izdvaja velika sredstva za stimulaciju nataliteta svojih zaposlenih.

Gornji Milanovac je jedna od tri najmlađe opštine u Srbiji i u drugoj je grupi po kategoriji razvijenosti, rekao je Kovčević. Ponosni smo što je u ovoj Kovid godini obezbeđeno 300 novih radnih mesta, što pored 16.000 zaposlenih , čini okosnicu daljeg razvoja opštine.

Predsednik opštine je istakao da je planu podizanje stambenog kompleksa za mlade bračne parove. Mladi parovi će do nekretnine moći da dođu po ceni od 350 do 400 evra po kvadratnom metru .

Primer dobre prakse je i osnivanje kompanije za mlade dizajnere koja rezultira dolaskom profesionalaca iz ove oblasti iz cele Srbije, izajvio je Kovačević.

Ministar je obišao i Osnovnu školu "Momčilo Nastasijević", jednu od najmodernijih u Srbiji. Domaćini su istakli da se u ovu školu upisuju i deca čiji se roditelji doseljavaju iz Beogada. Sa učenicima koji nastavu prate od kuće, ministar je razgovarao onlajn.

Ono što je problem na lokalu, kako ovde tako i u ostatku Srbiji, jeste nedostatak kapaciteta u vrtićima, izjavio je između ostalog predsednik opštine Dejan Kovačević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dmitrović: Pranjani su demografska tačka vodilja

Izvor: Danas, 10.Mar.2021

Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović izjavio je danas u Gornjem Milanovcu da je obližnje selo Pranjani, sa 70 porodica s troje i više dece, "najsvetliji primer" i "tačka vodilja".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.