Ministar Đorđević posetio Sigurnu kuću u Pančevu

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2018, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Đorđević posetio Sigurnu kuću u Pančevu

Ministar je naglasio da bi se nakon otvaranja više Sigurnih kuća uspostavila njihova međusobna saradnja i koordinacija koja bi sigurno unapredila i sam rad ovih ustanova

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je Sigurnu kuću u Pančevu i istakao da Republika Srbija nastoji da otvori više Sigurnih kuća i da na taj način obezbedi utočište onim ženama kojima je to neophodno.

, a samim tim i obezbedila i veću bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i zaštitu žena.

- Nesamostalnost i zavisnost žena je jedan od rizika koji nas vodi ka nasilju u porodici i svemu onome protiv čega se borimo. Porodično nasilje predstavlja ključnu senzitivnu temu u društvu, i o njoj mora više da se razgovara - rekao je Đorđević.

Prema rečima ministra neophodno je eliminisati stereotipe koji postoje kada su u pitanju prava muškaraca i žena i aktivno raditi na ekonomskom osnaživanju žena, jer time pomažemo njihovu nezavisnost.

- Položaj žena u Republici Srbiji već je na zavidnom nivou. Zadatak Vlade Srbije jeste da taj nivo dodatno podiže i verujem da ćemo u tome i uspeti - rekao je Đorđević i dodao da se na taj način stvara moderno, demokratsko društvo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.