Ministar Đerlek u zvaničnoj posjeti Džibutiju

Izvor: SandzakPress.net, 26.Maj.2023, 12:03

Ministar Đerlek u zvaničnoj posjeti Džibutiju

Ministar za ravnomjerni regionalni razvoj Edin Đerlek, kao specijalni izaslanik predsjednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, prvi je zvaničnik Srbije koji je danas doputovao u Republiku Džibuti. U okviru posjete, ministar Đerlek razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova ove države Mahmudom Ali Jusufom o bilateralnim odnosima i saradnji naših država. Ministar Đerlek ocijenio je da posjeta Republici Džibuti u godini u kojoj obilježavamo 45 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << dvije zemlje, predstavlja izuzetnu priliku za unapređenje političkog dijaloga i saradnje u skladu sa postojećim privrednim potencijalima država. Nakon perioda bliske saradnje u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja, kako je istakao, potrebno je ponovo pronaći mogućnosti za saradnju koja bi u budućnosti bila od značaja za naše zemlje. Đerlek je istakao da je Srbija čvrsto na evropskom putu i da evrointegracije predstavljaju najvažniji prioritet aktuelne srpske vlade. On je objasnio da je naša država značajnim reformama uspela da postigne stabilnost ekonomije, dodajući da je ponosan na činjenicu da je u najtežem periodu tokom pandemije korona virusa, srpska ekonomija imala jednu od najvećih stopa rasta u Evropi. Ministar spoljnih poslova Džibutija zahvalio je ministru na prvoj zvaničnoj posjeti, istakavši da je ovo dobar signal za naše buduće odnose. Poručio je da je Vlada Džibutija izuzetno zahvalna zbog prijateljstva i partnerstva sa Srbijom, za koju smatra da predstavlja važan faktor stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana. Republika Džibuti je, naveo je šef diplomatije ove zemlje, opredijeljena da se odnosi naših zemalja razvijaju jačim intenzitetom u budućnosti, a naročito u pogledu ekonomske saradnje i obrazovanja. Navodeći da je saradnja sa afričkim država bila veoma značajna kroz historiju, ministar Đerlek je ministru spoljnih poslova Džibutija prenio pozdrave predsjednice Vlade Srbije i pozvao ga da u bliskoj budućnosti posjeti Srbiju.   (SANA) The post Ministar Đerlek u zvaničnoj posjeti Džibutiju appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Edin Đerlek prvi je zvaničnik Srbije koji  je danas doputovao u Republiku Džibuti

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 26.Maj.2023

BEOGRAD – Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek, kao specijalni izaslanik predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, prvi je zvaničnik Srbije koji  je danas doputovao u Republiku Džibuti. U okviru posete, ministar Đerlek razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova ove države...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.