Minhen čeka učitelja

Izvor: Vesti-online.com, 22.Maj.2018, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minhen čeka učitelja

Do novog produženog roka za prijavu naše dece u dopunsku školu na srpskom jeziku u Minhenu, u Generalni konzulat Srbije u Minhenu pristigle su prijave za 91 školsko dete. Spisak sa osnovnim podacima dece i roditelja poslat je u Ministarstvo prosvete Vlade Srbije koje će doneti odluku gde će u Nemačkoj u novoj školskoj godini biti organizovana nastava na srpskom jeziku.

Vicekonzul Jelena Rodić kaže da se konačna odluka da li će dopunske nastave biti i u Minhenu, očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << do kraja meseca. Ona napominje da je Ministarstvo za prosvetu raspisalo konkurs za pet nastavnika u Nemačkoj, te da je saznala od kolega da se u celoj Nemačkoj prijavilo oko 300 naše dece da pohađa dopunsku nastavu.

Posle produženog roka za prijavu koji je istekao 16. aprila, Konzulatu u Minhenu stigla je prijava za 91 učenika. I posle tog roka pristiglo je nekoliko prijava, ali one nisu mogle biti uzete u razmatranje. S obzirom na veliki broj prijavljene dece za očekivati je da će i Minhen biti jedan od gradova u Nemačkoj gde će naša deca od nove školske godine učiti srpski.

Ako se to desi, sledeći korak je dogovor sa školskim vlastima u Minhenu oko uslova korišćenja školskih učionica za dopunsku nastavu na srpskom jeziku, kako bi roditelji dece bili blagovremeno obavešteni o svim važnim detaljima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.