Mina RAZNELA OKLOPNO VOZILO! IMA POGINULIH u napadu na konvoj AMERIČKE VOJSKE

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2020, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mina RAZNELA OKLOPNO VOZILO! IMA POGINULIH u napadu na konvoj AMERIČKE VOJSKE

Odgovornost za napad preuzeli su talibani.

Dvojica američkih vojnika su poginula, a dvojica su ranjena kada je njihovo vozilo naišlo na bombu postavljenu pored puta u južnoj provinciji Kandahar u Avganistanu, saopštila je američka vojska.

Visoki avganistanski vojni zvaničnik u Kandaharu rekao je da se incident dogodio u okrugu Dand, kada je uređaj pogodio jedno od oklopnih vozila američkih snaga.

Strane trupe opkolile su to područje i držale avganistanske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << snage dalje od mesta događaja, dodao je zvaničnik.

Portparol talibana Kari Jusuf Ahmadi preuzeo je odgovornost za napad i rekao da je eksplozija ubila sve vojnike u vozilu.

Talibani obično tvrde da ima žrtava i preuveličavaju cifre kada napadaju avganistanske i strane trupe.

Agencija navodi da, uprkos zimskom zatišju u borbama zbog obilnih snežnih padavina u planinama gde se islamistički talibani obično odmaraju i reorganizuju uoči godišnjih prolećnih ofanziva, oni i dalje napadaju avganistanske snage i njihove saveznike drumskim bombama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.