Izvor: B92, 12.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloševiću vremena do marta 2006.

Hag -- Sudsko veće koje sudi Slobodanu Miloševiću naložilo optuženom da preda spisak svedoka koje želi da pozove do kraja suđenja.

U tom sudskom nalogu, izdatom 5. oktobra, od Miloševića se traži i da svoje dokaze izvede do kraja marta iduće godine. Milošević je do sada ispitao 38 svedoka i svi su, izuzev jednog, govorili o tzv. kosovskom delu optužnice.

U Tribunalu je prošle nedelje saopšteno da je Milošević, od početka izvođenja dokaza svoje odbrane, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u septembru 2004, potrošio oko dve trećine vremena koje mu je Sudsko veće dalo, a da je Tužilaštvo iskoristilo oko pet odsto vremena više nego što je dozvoljeno. Prvobitnom odlukom Sudskog veća, Milošević je dobio 90 radnih dana za davanje odbrane, a Tužilaštvu je dato 60 odsto od tog vremena za unakrsno ispitivanje, za B92 javlja Miloš Milić.

Prema sudskim pravilima, posle te faze suđenja sledi dodatno i ograničeno izvođenje dokaza Tužilaštva, koje je najavilo da će ponovo otvoriti pitanje učešća pripadnika paravojne jedinice "Škorpioni" u zločinu u Srebrenici 1995. i njihovoj vezi s policijskim strukturama Srbije. Zatim će i Milošević dobiti nešto vremena da odgovori na te navode, a potom sledi pauza za pripremu završnih reči, posle čega će se Sudsko veće povući da bi izreklo prvostepenu presudu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.