Izvor: B92, 25.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloševićeva uvodna reč 31. avgusta

Hag -- Slobodan Milošević započeće svoju odbranu pred Haškim tribunalom uvodnom rečju u utorak, 31. avgusta.

Njegovi prvi svedoci će se pred sudom pojaviti nedelju dana kasnije, 7. septembra, saopšteno je u sredu u Hagu. U odluci sudskog veća predsedavajućeg Patrika Robinsona, precizira se da će, posle Miloševićeve četvorosatne uvodne reči, iduće nedelje uslediti proceduralna rasprava o nalazima lekara koji su optuženog pregledali, eventualnom nametanju branioca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Miloševiću i "drugim hitnim pitanjima".

Odvojene poverljive izveštaje o Miloševićevom zdravstvenom stanju sudijama su, navodi se u odluci, podneli, krajem jula, kardiolog koji do sada nije bio uključen u njegovo lečenje, profesor Tavernije i, sredinom avgusta, holandski kardiolog Van Dajkman koji je i ranije pregledao i lečio optuženog.

Sudsko veće je zatim saopštilo da će "radikalno preispitati" način na koji se do sada odvijao proces, koji je počeo 12. februara 2002. godine i od strana zatražilo mišljenje o idejama da se Miloševiću, koji se brani sam, nametne branilac, kao i da se razdvoje postupci po optužnicama za zločine na Kosovu, te u Hrvatskoj i BiH. U današnjoj odluci, sudsko veće je predočilo da se u ovom trenutku neće baviti daljim razmatranjem ideje o razdvajanju postupaka, "iako to ostaje mogućnost".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.