Izvor: B92, 10.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milošević može da koristi telefon za pripremu svoje odbrane

Beograd -- Koordinator "Autrič" programa Haškog Tribunala u Beogradu Aleksandra Milenov precizirala je za B92 da odluka Sekretarijata Tribunala o produženju zabrane komunikacije na još 30 dana, ne uskraćuje Slobodanu Miloševiću pripremu odbrane.

"Vojislavu Šešelju je komunikacija i dalje zabranjena, ukoliko upravnik Pritvorske jedinice ne odredi drugačije", kaže Milenov. Ona dodaje da se to ne odnosi na kontakte sa pravnim savetnikom, diplomatskim ili konzularnim predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i članovima uže porodice, pod uslovom da se kontakt sa porodicom nadgleda onako kako odredi upravnik Pritvorske jedinice: "Što se tiče Vojislava Šešelja, odluka kaže da optuženi i dalje pokazuje sklonost da prkosi u vezi sa ovim pitanjem, te da to i dalje izaziva zabrinutost. Što se tiče gospodina Miloševića, on naravno sme da razgovara sa diplomatskim i konzularnim predstavnicima i užom porodicom, kao i sa pravnim savetnicima. Isto tako, odluka dopušta da može da obavlja telefonske pozive koji su mu neophodni za pripremu odbrane u njegovom predmetu, koji treba da počne za tri meseca".

Aleksandra Milenov kaže da je za pripremu odbrane, Miloševiću dozovoljeno da razgovara sa potencijalnim svedocima, telefonom ili lično, kao i da na druge načine prikuplja dokaze, ali pod uslovom da to ne koristi za stupanje u kontakt sa medijima.

Ove dve odluke doneo je zamenik sekretara Haškog tribunala David Tolbert, što znači da ih ni Tužilaštvo ni sudsko veće nisu zahtevali, niti su učestvovali u njihovom donošenju, kaže Milenov za B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.