Milošević: Srbi se sklanjaju u HR, više je nelagoda nego strah

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2017, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milošević: Srbi se sklanjaju u HR, više je nelagoda nego strah

Srbi se u Hrvatskoj sklanjaju kako se bliži obeležavanje godišnjice "Oluje", jer ne žele da budu meta govora mržnje, kaže Boris Milošević iz SDSS.

Kako je rekao gostujući u vestima B92, Srbi u Hrvatskoj ovih dana više osećaju nelagodu nego strah.

"Svako osećaj nosi u sebi, pa je teško reći ima li straha. Više je prisutan taj osećaj nelagode zbog mogućih incidenata, raznih uzvikivanja, pozdrava 'za dom spremni', ali i mogućnosti nekakvog fizičkog napada. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbi neće da budu mete", kaže Milošević.

Kako je rekao, uveren je da će Vlada Hrvatske koja će sednicu održati u Kninu nastojati da izbegne bilo kakve incidente.

"Verujem da će nastojati da izbegnu scene kakve smo imali ranije, šetnje crnokošuljaša, paljenje zastava, pevanje ustaških pesama", rekao je on.

Kako je naveo, ovi dani su svakako nezgodni za Srbe zbog specifične atmosfere koja se stvara.

"U toj atmosferi malo ima spominjanja žrtava i pijeteta prema njima", rekao je Milošević.

Govoreći o novoj "ekonomskoj blokadi" Hrvatske prema Srbiji, on kaže da je moguće da ona eskalira.

"To jeste ekonomska mera koju su tražili proizvođači voća i povrća. Tržište vlada i potrošači ne kupuju domaće, već ono što je jeftinije, a to su proizvodi iz Srbije, BiH ili Makedonije. Zato je država rešila da se umeša. To može uticati na celokupne ekonomske odnose, ali može i da eskalira i da se preslika na politički nivo, kada se stvara jedan lanac poteza koji je teško prekinuti", kaže Milošević.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.