SSP: Nema para u Nišu za đake, lične pratioce i prvake Srbije, a za propagandu se nađe

Izvor: JužneVesti.com, 28.Feb.2024, 18:24

SSP: "Nema para u Nišu za đake, lične pratioce i prvake Srbije, a za propagandu se nađe"

"I dok u budžetu nema novca za udžbenike za niške đake, nema za lične pratioce za decu s poteškoćama u razvoju, nema za prvake Srbije u futsalu da idu na međunarodno takmičenje, za propagandu se uvek nađe", kaže Jelena Milošević iz Stranke slobode i pravde, nakon teksta Južnih vesti da je, i pored brojnih članova u timu gradonačelnice Dragane Sotirovski, za usluge promocije i izradu informatora, iz budžeta Grada će biti plaćeno 480.000 dinara na račun višegodišnjeg novinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sada penzionera i voditelja Belamija Miroslava Ćosića.

Nakon objavljenog istraživanja Južnih vesti da, i pored brojnih bivših novinara u timu Dragane Sotirovski, iz budžeta Niša plaćen je "spoljni saradnik" za promociju, reagovala je niška narodna poslanica SSP-a Jelena Milošević.

Dok targetira profesionalne novinare koji se usuđuju da rade svoj posao, dodatno plaća poslušnike da joj se dive i promovišu je na naslovnim stranama lokalnih novina. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski očigledno nijednom nije pročitala izveštaj ODIHR-a koji, nakon svakog izbornog ciklusa, upozorava na loše stanje medija u Srbiji. Jer da je pročitala, znala bi da se lična promocija ne radi o trošku građana, posebno pred lokalne izbore - kaže Jelena Milošević.

Ugovor o uslugama promovisanja je sastavljen 16. oktobra 2023. godine između Miroslava Ćosića i Grada Niša koji je tada predstavljala v. d. načelnice Marina Janković. Potpisan je na šest meseci i važi do 23. aprila ove godine, a Ćosić će do 10. svakog meseca biti plaćen 80.000 što je 480.000 za šest meseci u neto iznosu.

Malo je što se milioni iz budžeta Niša dele isključivo režimskim medijima, da sprovode propagandu Srpske napredne stranke, da obmanjuju građane da žive u zlatnom dobu i da nas za naš novac drže u medijskom mraku. Sada je otišla korak dalje i odvojila oko pola miliona dinara za izradu informatora, koji bi građane trebalo da informiše da imamo najvredniju gradonačelnicu u novijoj istoriji. I dok u budžetu nema novca za udžbenike za niške đake, nema za lične pratioce za decu s poteškoćama u razvoju, nema za prvake Srbije u futsalu da idu na međunarodno takmičenje, za gebelsovsku propagandu se uvek nađe - navodi Jelena Milošević.

Ona dodaju da "ovu vlast ne zanimaju građani, jedino zanima da ostane vlast kako bi nastavila da čerupa budžet".

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Milošević (SSP): Gradonačelnica Niša platila oko pola miliona dinara informator o svom radu

Izvor: Danas, 28.Feb.2024

Narodna poslanica i predsednica niškog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Jelena Milošević izjavila je danas da je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski iz budžeta grada izdvojila oko pola miliona dinara za izradu informatora o svom radu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.