Milošević: Đilasov plan nije prošao u Šapcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Mar.2013, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milošević: Đilasov plan nije prošao u Šapcu

ŠABAC -

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević rekao je danas da su lider Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas i funkcioner DS Borislav Stefanović "zbog mržnje" prema doskorašnjem članu i funkcioneru DS Dušanu Petroviću pokušali da promene vlast u Šapcu.

"Oni (Đilas i Stefanović) su pokušali da instrumentalizuju šest odbornika DS koji su u njoj ostali nakon podele i da na taj način smene aktuelnu vlast. Jedini razlog za to je mržnja prema jednom čoveku, Dušanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Petroviću" rekao je Milošević nakon sednice gradske skupštine koja je potvrdila njegov mandat.

DS: Nismo hteli da rušimo vlast

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da nije nameravala da mimo procedure obori vlast u Šapcu, čime je odgovorila na izjavu gradonačelnika Miloša Miloševića.

"Aktuelna vlast u Šapcu ne bi opstala da dva odbornika DS nisu prisustvovala današnjoj sednici", piše DS i u saopštenju negira da izaziva nestabilnost.

DS je saopštila i da je netačno da je ona u Šapcu u koaliciji s grupacijom Zajedno za Srbiju, i sa Srpskom naprednom strankom.

Podršku gradonačelniku Šapca i lokalnoj samoupravi danas su dali odbornici Zajedno za Srbiju (19), Zapadne Srbije (7), koja je nastala podelom URS, koalicije Preokret (6), jedan odbornik Ujedinjene seljačke stranke i tri od šest odbornika koji su ostali u DS nakon raspuštanja šabačkog odbora.

Inicijativu za smenu gradonačelnika Miloša Miloševića, koji je napustio DS nakon izbacivanja Dušana Petrovića, potpisalo je 7. marta 40 od 69 odbornika, ali su se Preokret i polovina članova DS predomislili.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Propao pokušaj smene vlasti u Šabcu

Izvor: Telegraf.rs, 13.Mar.2013

Gradonačelnik Miloš Milošević, nekadašnji član DS-a, obezbedio je podršku većine aktuelnoj vlasti. Milošević je nakon potvrde mandata izjavio da su smenu tražili Dragan Đilas i Borko Stefanović iz mržnje prema Dušanu Petroviću

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.