Milosavljević: Cene u 2009. miruju

Izvor: B92, 10.Avg.2009, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević: Cene u 2009. miruju

Beograd -- Ministar za trgovinu Slobodan Milosavljević kaže da slabija kupovna moć građana i dobar rod žitarica uz agrarne viškove garantuju stabilne cene do kraja godine.

U odnosu na prosek Evropske unije, u Srbiji su, prema najnovijim podacima "Eurostata", evropske agencije za statistiku - cene namirnica i bezalkoholnih pića niže za 18 odsto, rekao je on za "Večernje novosti".

Analiza "Eurostata" je pokazala da su u Srbiji, zbirno, cene hrane, pića, duvana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odeće, elektronike i prevoznih sredstava za 42 odsto niže od proseka Evropske unije, dodao je on.

Daleko od toga da je standard dobar, ali napravljen je pomak. Ne možemo da kažemo da živimo teže nego na početku demokratskih promena, dodao je on.

Prema njegovim rečima, za poslednjih osam godina prosečne zarade su, ako se računaju u evrima, porasle za 292 odsto, penzije za 252 odsto, a inflacija je, zaključno sa 2008. godinom, bila 192 odsto, rekao je Milosavljević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.