Miloš Zeman neće uskoro na posao

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2021, 21:44

Miloš Zeman neće uskoro na posao

Predsednik Češke Miloš Zeman (77) zbog lošeg zdravstvenog stanja trenutno ne može da obavlja svoje dužnosti i malo je verovatno da će se vratiti na posao narednih nedelja, rekao je danas predsednik skupštine Senata Miloš Vistrčil.

On je citirao izveštaje koje je imao iz bolnice u kojoj se Zeman nalazi više od nedelju dana, na jedinici intenzivne nege, preneo je Rojters.

Vistričil je rekao novinarima da parlament mora da razgovara o aktiviranju ustavne klauzule >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojom se prenose dužnosti predsednika na druge zvaničnike, uključujući i imenovanje novog premijera nakon izbora održanih 8. i 9. oktobra.

Takav potez bi, dodaje Rojters, zahtevao pristanak oba doma parlamenta, a donji dom bi trebalo da se prvi put sastane 8. novembra.

Zeman je odveden u bolnicu dan nakon izbora na kojima je njegov saveznik, premijer Andrej Babiš, poražen od opozicije, koja je osvojila većinu u donjem domu i planira da formira novu vladu.

Iz Zemanove kancelarije nisu odgovarali na pitanja o njegovom zdravlju ili dijagnozi.

To je nateralo Vistričila da traži mišljenje bolnice, ali nije otkrivao dijagnozu, i bolnica mu je dala izveštaj.

"Prema mišljenju Centralne vojne bolnice, predsednik Zeman nije trenutno sposoban, iz zdravstvenih razloga, da ispunjava svoje dužnosti", rekao je Vistričil.

On je dodao da, prema mišljenju lekara iz bolnice, a uzimajući u obzir pridruženu Zemanovu bolest, "dugoročne prognoze njegovog zdravstvenog stanja su nesigurne i zbog toga je njegov povratak narednih nedelja na posao malo verovatan".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZEMAN NEĆE SKORO NA POSAO Predsednik češkog Senata: Malo je verovatno da će se vratiti na posao narednih nedelja

Izvor: Blic, 18.Okt.2021

Predsednik Češke Miloš Zeman (77) trenutno ne može da obavlja svoje dužnosti i malo je verovatno da će se vratiti na posao narednih nedelja, rekao je danas predsednik skupštine Senata Miloš Vistrčil.

Nastavak na Blic...

Istraga češke policije o ćutanju Zemanovih saradnika o njegovom stanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2021, 16:26

Češka policija pokrenula je danas istragu o tome da li su funkcioneri ili bliski saradnici predsednika Miloša Zemana počinili krivično delo time što nisu javnosti ili najvišim zvaničnicima rekli da je on previše bolestan da bi radio...Zemanov šef kabineta Vratislav Minar takođe se našao pod...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.