Miloš Vasić oslobođen tužbe advokatice Biljane Kajganić

Izvor: Kurir, 13.Avg.2012, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Vasić oslobođen tužbe advokatice Biljane Kajganić

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio novinara Miloša Vasića koga je advokat Biljana Kajganić tužila zbog povrede časti i ugleda i nanošenje duševnog bola.

Kako javlja B 92 apelacioni sud preinačio je prvostepenu presudu, kojom je Vasić bio obavezan da Kajganićku isplati 350.000 dinara i naložio da advokatica Kajganić na ime sudskih troškova, isplati Vasiću oko 170.000 dinara, uz zateznu kamatu.

U odluci Apelacionog suda kaže se da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Vasić u tekstu izneo informacije za koje je verovao da su istinite, a koje se odnose na događaje i ličnosti o kojima javnost ima interes da zna, jer su bile u vezi sa suđenjem za ubistvo premijera Republike Srbije.

Apelacioni sud smatra da objavljivanje tih informacija nije bilo usmereno na povredu časti i ugleda advokatice Biljane Kajganić, već na pitanje od javnog interesa i da je zbog toga zahtev o novčanoj naknadi neosnovan.

Apelacioni sud smatra da se ove informacije mogu slobodno objavljivati bez obzira na način na koje su pribavljene i da njihovo objavljivanje po zakonu o javnom informisanju nije zabranjeno, kao i da je demanti druge strane takođe objavljen u "Vremenu", javlja B 92

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.