Milojević prvi put protiv Mege: Očekujem čudnu utakmicu; Jovanović: Moramo da budemo koncentrisani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2021, 11:54

Milojević prvi put protiv Mege: Očekujem čudnu utakmicu; Jovanović: Moramo da budemo koncentrisani

Trener košarkaša Budućnosti Dejan Milojević izjavio je da je njegov tim favorit u meču protiv Mege, ali i da lično očekuje čudnu utakmicu protiv bivšeg kluba.

Ekipa iz Podgorice sutra od 12 sati u "Morači" dočekuje Megu u 24. kolu ABA lige, a taj susret biće to poseban za trenera Budućnosti, koji je veliki deo trenerske karijere proveo upravo na klupi beogradske ekipe.

"Lično, očekujem čudnu utakmicu. Posle deset godina u Megi, na suprotnoj sam strani. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Moramo da se resetujemo nakon poraza u Evrokupu i da se fokusiramo na ABA ligu. Ako želimo da zadržimo prvo mesto, nemamo prvo na kiks do kraja regularnog dela", rekao je Milojević u najavi meča, prenose Vijesti.

Podgoričani su na učinku 17-3, dok ekipa Vladimira Jovanovića trenutno zauzima peto mesto na tabeli regionalne lige sa skorom 14-9.

"Mega je najprijatnije iznenađenje. Igrali su sjajnu sezonu, opet su afirmisali mlade igrače. Vlada Jovanović je sjajno uradio posao ove godine. Moramo da budemo maksimalno fokusirani i motivisani da bismo pobedili. Favoriti smo, kvalitetni smo, ali da bi kvalitet došao do izražaja mora energija da bude na maksimalnom nivou", poručio je Milojević.

Mega je u prvom meču ove sezone savladala Budućnost na domaćem terenu sa 78:72, a košarkaš Podgoričana Džastin Kobs zna kako treba igrati protiv mlade ekipe.

"Radi se o ekipi sa mnogo mladih igrača, koji vole da igraju brzu košarku. Pobedili su nas u prvom meču. Moramo zaustaviti Petruševa i Simonovića, koji igraju veoma dobro. Potrebno je da zagradimo reket i ne dozvolimo im poene iz ofanzivnog skoka. Očekujem dobru utakmicu, sa jakim tempom i velikim brojem šuteva", rekao je Kobs.



Jovanović: Moramo da budemo koncentrisani 40 minuta

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović, pred duel protiv Budućnosti u ABA ligi, istakao je da njegova ekipa mora da bude koncentrisana svih 40 minuta

Izabranici trenera Jovanovića će u Podgorici igrati protiv jednog od favorita za osvajanje ABA lige, koji su jedan od tri poraza ove sezone u regionalnom takmičenju doživeli upravo protiv Mege.

"Radi se o jako dobrom timu koji igra veoma dobro. Dejan Milojević radi odličan posao, u ABA ligi su u kontinuitetu vezali jako dobre utakmice. Protiv Zvezde u Podgorici su pokazali da su dobroj formi, u Evrokupu su stigli do četvrtifinala gde su napravili brejk protiv Monaka i bili vrlo blizu prolaska u polufinale. Oni će sad svu svoju energiju i koncentraciju prebaciti na ABA ligu da ostvare što bolji rezultat, u užem krugu su kandidata za osvajanje lige i sigurno je da možemo da očekujemo jednog jako motivisanog protivnika", rekao je Jovanović za klupski sajt.

Posle 23 odigrana kola ABA lige, Mega ima skor 14-9, dok je Budućnost zabeležila 17 pobeda i 3 poraza.

"Tim im je sastavljen od odličnih domaćih igrača i iskusnih stranaca uz izbalansiranu spoljašnju i unutrašnju liniju. Imaju jako dobre igrače na poziciji jedan gde su Kobs i Ivanović, dok su unutra Nikolić, Rid, Apić, Mitrović. Imaju jako dugačku klupu koja im pruža raznolikost u napadu i koja drži intenzitet utakmice.

Veoma je teško igrati protiv njih s obzirom na to da imaju veliki broj igrača koji mogu da rotiraju. Moramo da budemo koncentrisani 40 minuta, bilo kakav pad u fokusu i koncentraciji može puno da nas košta na kraju", zaključio je Jovanović.

Centar Mege Filip Petrušev je pred meč u Podgorici izjavio da je potrebno da njegova ekipa odigra jako i čvrsto.

"Očekuje nas meč protiv jako kvalitetne ekipe koja se nalazi u vrhu ABA lige i ovo će biti pravi ispit za nas. Sigurno je da će biti dodatno motivisani pošto smo ih u prvom delu sezone pobedili. Na nama je da odigramo jako i čvrsto i imaćemo dodatni motiv da pokažemo da možemo igramo protiv najboljih ekipa, s obzirom da smo vezali tri poraza, što nije naša karakteristika ove sezone", izjavio je Petrušev.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MILOJEVIĆ PRED MEČ SA MEGOM: ‘Lično, očekujem čudnu utakmicu’

Izvor: HotSport.rs, 03.Apr.2021

Trener košarkaša Budućnosti Dejan Milojević izjavio je da je njegov tim favorit u meču 24. kola ABA lige protiv Mege.. The post MILOJEVIĆ PRED MEČ SA MEGOM: ‘Lično, očekujem čudnu utakmicu’ appeared first on HotSport.

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.