Milojević na čelu Kasacionog suda

Izvor: B92, 31.Okt.2013, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević na čelu Kasacionog suda

Beograd -- Dragomir Milojević izabran je danas za predsednika Vrhovnog kasacionog suda u Skupštini Srbije.

Milojević je od februara bio vršilac funkcije predsednika tog suda. On je 2009. godine ostao bez sudijske funkcije, a sudija je ponovo postao u oktobru 2012. godine nakon odluke Ustavnog suda Srbije o vraćanju na posao neizabranih sudija, dok se u međuvremenu bavio advokaturom.

Milojević je rođen 1954. godine u Kragujevcu, Pravni fakultet je završio u tom gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1978. godine, a pravosudni ispit položio dve godine kasnije.

Radio je kao sudija Opštinskog suda u Kragujevcu, potom Okružnog suda u tom gradu, a bio je i predsednik veća Krivičnog odeljenja Okružnog suda.

Kao sudija Vrhovnog suda Srbije počeo je da radi 1999. godine i radio je u Krivičnom odeljenju, a od 2004. godine postavljen je za predsednika veća i obavljao je poslove zamenika predsednika Krivičnog odeljenja. Tokom 2008. i 2009. godine bio je zamenik predsednika Vrhovnog suda Srbije, a obavljao je i posao sudije u Veću za ratne zločine.

Milojević je izabran na predlog Visokog saveta sudstva.

Poslanici Skupštine Srbije danas su izabrali i Jelenu Ivanović na mesto predsednika Upravnog suda, koja je do sada bila sudija tog suda. Takođe, na predlog VSS na čelo Privrednog apelacionog suda izabran je Miroslav Nikolić.

Sudija Višeg prekršajnog suda Zoran Pašalić izabran je na mesto predsednika tog suda, a za predsednika Apelacionog suda u Beogradu poslanici su izabrali Duška Milenkovića, sudiju tog suda.

Na predlog VSS za predsednika Apelacionog suda u Nišu poslanici su izabrali Dragana Jocića, dosadašnji sudija Vrhovnog kasacionog suda, a za predsednika Apelacionog suda u Kragujevcu Dubravku Damjanović, dosadašnjeg sudiju tog suda.

Poslanici republičkog parlamenta izabrali su i 11sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju kako bi se popunila upražnjena sudijska mesta i omogućio efikasniji rad Upravnog suda i privrednih sudova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.