Milojević: Sudije koje godinama razvlače predmete biće disciplinski gonjene

Izvor: Press, 04.Jan.2014, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević: Sudije koje godinama razvlače predmete biće disciplinski gonjene

"Zaista je nespojivo i neprihvatljivo da jedan sudija ima više od 90 krivičnih predmeta koji su stariji preko pet godina", rekao je Milojević za televiziju B92 i dodao da u sudovima u Srbiji ima krivičnih predmeta koji su stari i do 12 godina. 

On je naveo da je formirana komisija za rešavanje starih predmeta i da će u narednom periodu biti razmatrani podaci, nakon čega će biti preduzete "odgovarajuće mere, pokretaće se disciplinski postupci". 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Milojević, koji je i predsednik Visokog saveta sudstva, rekao je da je u prošloj godini razrešeno dvoje sudija, dok je bilo 14 disciplinskih postupaka, od kojih je 11 završeno. 

On je ocenio da samo sudije mogu vratiti poverenje građana u pravosuđe. 

Milojević je, komentarišući slučaj sudije Vladimira Vučinića koji je dozvolio Miroslavu Miškoviću da ode u London, rekao da da neoprezne izjave političara i javnih ličnosti krnje ugled pravosuđa. 

On je dodao da je pravosuđe u protekloj godini dalo značajan doprinos pozitivnoj odluci Evropske komisije za početak pregovora i dodao da se nada da će u ovoj godini pravosuđe biti još efikasnije.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.