Milojević: Nema otkaza za trudnice i porodilje

Izvor: Press, 23.Dec.2013, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević: Nema otkaza za trudnice i porodilje

"Vršioci funkcija predsednika sudova dobili su nalog da produže ugovore o radu svim trudnicama i porodiljama do isteka prava na korišćenje trudničkog i porodiljskog odsustva", rekao je Tanjugu Milojević.
On je izričito demantovao jučerašnje navode Sindikata zaposlenih u parvosuđu da će od 1. januara u sklopu rada nove pravosudne mreže radni odnos na određeno vreme prestati jednoj trudnici u Drugom i za 13 trudnica u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.
Milojević je istakao da je i Zakonom o radu garantovana posebna zaštita za porodicu i negu dece kao i da je i poslodavcima zabranjeno da daju otkaze trudnicama i porodiljama.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milojević: Bez otkaza za trudnice u sudu

Izvor: RTS, 23.Dec.2013

Trudnice i porodilje zaposlene na određeno vreme u sudu neće ostati bez posla tokom odsustva, poručio predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević, demantujući navode Sindikata zaposlenih u pravosuđu...Nijedna trudnica ni porodilja zaposlena na određeno vreme u sudu neće ostati bez...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.