Milojević: Advokati blokiraju rad pravosuđa

Izvor: Radio 021, 29.Sep.2014, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević: Advokati blokiraju rad pravosuđa

Novi predsenik Komisije za sprovođenje Nacionalne strategije reforme pravosuđa 2013 - 2018. godine Dragomir Milojević apelovao je na advokate da prestanu sa obustavom rada i da nastave pregovore sa nadležnim ministarstvima kako bi se prekinula blokada u radu srpskog pravosuđa.

"Predložio sam u ime Komisije advokatima i nadležnim ministarstvima da pregovaraju kako bi se izašlo iz ove pat pozicije, jer pravosuđe ne radi", rekao je Mijević.

On je ukazao da se zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svakodnevnog odlaganja suđenja i drugih procesnih radnji najviše trpe građani i sudovi. Prema njegovim rečima, nikome ne odgovara ova situacija i sigurno je da sudovi neće imati dobre rezultate rada kada oni budu svođeni.

Jedan od razloga za nezadovoljstvo advokata je pitanje paušalnog poreskog oporezivanja, jer kako tvrde poreska rešenja za ovu godinu im glase na od 40 odsto više iznosa, a u nekim slučajevima od 100 do 300 odsto. Međutim, ministar pravde Nikola Selakvić izneo je podatak da je od oko 9.000 advokata u Srbiji, njih 3.000 dobilo nova rešenja Poreske uprave za paušalno plaćanje poreza. Od toga je svega 239 žalbi izjavljeno na ta rešenja, naveo je Selaković.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.