Milivojević (DS): Srbija je na protestu pokazala svoju snagu, ima više prisutnih nego 8. maja

Izvor: Beta, 12.Maj.2023, 20:59

Milivojević (DS): Srbija je na protestu pokazala svoju snagu, ima više prisutnih nego 8. maja

Na mostu Gazela u toku je blokada saobraćaja zbog protestnog skupa "Srbija protiv nasilja", a kolona okupljenih se proteže od početka mosta u Ulici Kneza Miloša, do NIS-ove pumpe na Novom Beogradu.Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević je kao jedan od učesnika protesta za agenciju Beta izjavio da je "danas Srbija pokazala svoju snagu".Milivojević je rekao da je broj okupljenih veći nego na prethodnom skupu, koji je održan 8. maja, kada je prema njegovim procenama bilo više od 50.000 učesnika."Valjda je sada jasno vlasti šta im je činiti i kolika je njihova odgovornost", rekao je Milivojević.Protest "Srbija protiv nasilja" u organizaciji Demokratske stranke, Narodne stranke, Zeleno levog fronta/Ne davimo Beograd, Zajedno i Stranke slobode i pravde/Pokreta slobodnih građana/Sindikata Sloga/Pokreta za preokret Ujedinjeni, kako su ranije navele te partije, nije stranački.Povod za organizovanje protesta su dva masovna ubistva u kojima je početkom maja ubijeno 17, a ranjeno više od 20 osoba, među kojima veliki broj dece, zbog čega protest protiče bez obraćanja političara i stranačkih obeležja.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Užičani na protestu u Beogradu: Građani imaju snagu i volju da promene vlast u Srbiji

Izvor: Danas, 12.Maj.2023

  „Skup je bio veličanstven. Bilo je više od 50.000 ljudi“, kaže za Danas Mirko Filipović, jedan od Užičana koji su prisustvovali protestu „Srbija bez nasilja“, koji je održan večeras u Beogradu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.