Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2013, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milivojčević: Radnici kombinata pod Al Dahrom će biti zbrinuti

BEOGRAD -

Direktor Poljoprivrednog kombinata "Dragan Marković" i rukovodilac "Zelenog pula" Dragan Milivojčević izjavio je danas da je napravljen novi socijalni program i kolektivni ugovor za radnike preduzeća koje će biti formirano sa kompanijom Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kako je saopšteno, on je istakao da je predugovorom sa Al Dahrom predviđeno da se novo preduzeće, u koje će ući sedam poljoprivrednih firmi iz "Zelenog pula", potrudi da preuzme maksimalan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << broj radnika, tako da će, kako je rekao, za sve kvalitetne radnike biti mesta.

"Kompletan menadžment svih preduzeća (koja će ući u novu kompaniju) se složio da ovako dobar program ne sme imati na sebi mrlju da smo radnike ostavili na cedilu. Mi moramo zbrinuti svakog radnika, bez obzira na njegov trenutni status", rekao je on, a prenosi informativna služba Ujedinjenih regiona Srbije.

Dragan Milivojčević je dodao da se aranžmanom Srbije sa Al Dahrom predviđaju i ulaganja za sisteme za zalivanje, čišćenje, kopanje kanala, nabavku nove opreme i instalaciju nove opreme na 300.000 hektara.

"Ovo je naš najbolji projekat, kako za radnike i preduzeće, tako i za državu i šire okruženje, jer nastavljamo sa svim delatnostima, ali na višem nivou. Imamo nove programe, pre svega za navodnjavanje, kao i nove voćnjake, novu mehanizaciju", rekao je direktor PK "Dragan Marković" i rukovodilac "Zelenog pula".

U poseti kombinatu "Dragan Marković" u Ratarima kod Obrenovca danas je bio član Predsedništva URS i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, koji je rekao da predugovor sa Emiratima "najbolji mogući aranžman".

"Svi koji kritikuju predugovor sa Emiratima samo žale što ga nisu sami sproveli. Ako Londonu ne smetaju investicije šeika Muhameda, zašto bi smetalo mom Obrenovcu", rekao je Čučković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.