Milion električnih automobila

Izvor: RTS, 19.Avg.2009, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milion električnih automobila

Slogan upravo pokrenute ambiciozne nemačke kampanje glasi: Milion vozila na elektični pogon do 2020. godine. Masovna proizvodnja ekološki čistih automobila počinje 2012. godine.

Nemačka je danas pokrenula kampanju da do 2020. godine proizvede milion vozila na električni pogon.

Novac za program, za koji će biti izdvojeno 500 miliona evra, deo je paketa podsticajnih mera koji je odobren ranije ove godine, ali su detalji finansiranja ostavljeni budućoj vladi, javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << AP.

"Naš cilj je da Nemačka bude tržišni lider u ovoj oblasti", rekao je nemački ministar ekonomije Karl Teodor cu Gutenberg nakon što je plan odobren.

Gutenberg je naglasio da je plan da se do 2020. godine proizvede milion automobila ambiciozan, ali da veruje da Nemačka može da ga realizuje.

Planom je predviđeno da se automobili na električni pogon na tržištu nađu 2012. godine, ali ne navodi kakvi će podsticaji za kupovinu biti ponuđeni potrošačima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.