Milijarderi tajno snuju - kako smanjiti rast svetskog stanovništva?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milijarderi tajno snuju - kako smanjiti rast svetskog stanovništva?

LONDON - Neki od najbogatijih ljudi SAD sastali su se u tajnosti da bi razgovarali o tome kako da svoje bogatstvo upotrebe na koristan način za smanjenje rasta svetskog stanovništva i popravljanje zdravstva i obrazovanja, piše britanski list "Sandej tajms".

Fondacija Melise i Bila Gejtsa, osnivača Majkrosofta, daje dve milijarde dolara godišnje u dobrotvorne svrhe.

Sastanak je sazvao Gejts u kući britanskog nobelovca, biohemičara ser Pola Nursa.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Filantropi i "filantropi"

Među pozvanima su bili Dejvid Rokfeler Junior, Džordž Soroš, gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg i medijski moguli Ted Tarner i Opra Vinfri.

Informacija o ovom sastanku je procurela slučajno, tek pošto je održan, prenosi "Tajms".

Iako su svi učesnici poznati filantropi koji popularišu svoje humanitarne akcije ovog puta nisu želeli da izlaze u javnost sa svojim planovima.

Nezavisno od "nesposobnih" vlada

Učesnici sastanka su se izgleda složili da je rešavanje problema prenaseljenosti planete prioritet, jer on predstavlja najveću "ekološku, socijalnu i industrijsku pretnju ", te da je izuzetno važno uložiti u obrazovanje i zdravstvo u zemljama Trećeg sveta, preneo je jedan gost, preneo je Bi-Bi-Si.

Isti izvor navodi da ovi milijarderi žele da razmotre moguća rešenja nezavisno od vlada, "koje nisu u stanju da spreče katastrofu koja preti", ali da nisu želeli da ovo dospe u javnost kako ne bi bili optuženi da su alternativna svetska vlada, prenosi "Tajms".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.