Milićević o odnosima sa dijasporom: Razgovori o povremenom ili stalnom povratku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2022, 13:27

Milićević o odnosima sa dijasporom: Razgovori o povremenom ili stalnom povratku

Ministar bez portfelja zadužen da predlaže mere i učestvuje u koordinaciji aktivnosti u oblasti državnih odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević izjavio je danas da je veoma važno da se ojača komunikacija sa našim državljanima širom sveta i razgovara s uspešnim ljudima u dijaspori o njihovom "povremenom, pa i stalnom povratku".

Na pitanje koje će mu biti prve aktivnosti pošto je dobio konkretno zaduženje, Milićević je za Tanjug rekao da je važno da se sagleda na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji način matica može da pomaže, ali i kako i Srbi iz rasejanja mogu da pomognu Srbiji da se unapredi put saradnje.

"U rasejanju je veliki broj stručnjaka iz različitih oblasti, veliki broj uspešnih i poslovnih ljudi, mladih i obrazovanih ljudi sa kojima treba razgovarati u cilju njihovog povremenog, pa i stalnog povratka", rekao je Milićević.

On je naveo da je neophodno i čvršće vezivanje za maticu kao lobiste za interese srpskog naroda.

"Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je nedavno poslao jasnu poruku: 'Vratite se kući što pre, ovde ima mesta za sve. Naš zajednički imenitelj je Srbija' ", poručio je ministar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.