Milićević: SPS se finansira u skladu sa zakonom

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2015, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milićević: SPS se finansira u skladu sa zakonom

Zamenik šefa poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević rekao je danas da je ubeđen da je finanisranje te stranke u skladu sa Zakonom o finansiranju aktivnosti političkih stranaka.

Milićević u izjavi novinarima u parlamentu nije ni potvrdio ni demantovao da Državna revizorska insitucija (DRI) proverava poslovanje i finansiranje SPS, ali i naveo da bi svaku sugestiju DRI trebalo shvatiti kao dobronamernu.

“Mi zaista smatramo da poslovanje političkih stranaka treba >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da bude javno i transparetno. Građani treba da znaju kako stranke troše budžetski novac”, kaže Milićević.

Predsednik DRI Radoslav Sretenović krajem maja je rekao je da je sve spremno za početak revizije finansijskih izveštaja i poslovanja političkih stranaka i da bi revizija partija trebalo da počne.

Sretenović tada nije mogao da kaže koje stranke će biti predmet revizije, ali je naveo da će izbor stranaka biti određen na osnovu kriterijuma i da će to saopštiti onda kada počne postupak revizije.

Kako je najavio, DRI će kontrolisati, odnosno obaviće reviziju poslovanja i finansijskih izveštaja i kada je reč o novcu koji stranke dobijaju iz budžeta, ali i iz donacija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Milićević: Finansiranje SPS u skladu sa zakonom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2015

Zamenik šefa poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević rekao je danas da je ubeđen da je finanisranje te stranke u skladu sa Zakonom o finansiranju aktivnosti političkih stranaka...Milićević u izjavi novinarima u parlamentu nije ni potvrdio ni demantovao da Državna revizorska insitucija (DRI) proverava...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.