Milićević: Nema zabrane za goste u parlamentu, ali ima procedura

Izvor: RTS, 25.Apr.2017, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milićević: Nema zabrane za goste u parlamentu, ali ima procedura

Nećemo dozvoliti narušavanje ugleda i dostojanstva Skupštine, to je stav poslaničke grupe SPS, rekao je šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević povodom poziva lidera Nove stranke Zorana Živkovića gostima da posmatraju rad parlamenta sa balkona velike sale.
Milićević je, na pitanje novinara, o navodnoj zabrani ulaska gostiju u parlament, rekao da je iz stavova koje je iznela predsednica parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jasno da nije zabranjen ulaz, ali je istakao da se mora poštovati procedura.
"Ako govorimo o inicijativi dva poslanika, jasan je cilj koji se želi postići a to je da se naruši dostojanstvo Skupštine", rekao je Milićević i dodao da to neće biti dozvoljeno.
Milićević je rekao da je sada jasno da iza protesta stoje poslaničke grupe i predsednički kandidati, koji ne žele da prihvate izborni poraz i koji, kako je ocenio, "manipulacijama pokušaju da opravdaju svoj izborni debakl".
Šef poslanika SPS-a je novinarima u parlamentu rekao da oni, umesto da priznaju poraz, govore o navodnoj izbornoj krađi i pokušavaju da izazovu političku krizu i nestabilnost sto nije moguće.
Podseća da su građani Srbije na izborima jasno i nedsvosmisleno rekli kakvu državu žele.
Ističući da je stav poslaničke grupe SPS da neće dozvoliti narušavanje ugleda i dostojanstva Skupštine, te da parlament odraz i simbol demokratičnosti i transparentnosti rada, Milićević kaže da svako ima pravo da protestuje i izrazi svoj stav, sve dok ne ugrožava druge i ne ugrožava funkcionisanje države.
"I dok predsednički kandidati opozicije nastavljaju svoju kampanju i u međunarodnim krugovima sa ciljem da o svojoj zemlji ružno govore i sebe predstave kao alternativu, vlada i Skupština nastavljaju da obavljaju svoj posao odgovorno, posvećeno i u najboljem interesu građana", rekao je Milićević.
Navodi da je danas evidentno da su protesti ranije bili pripremljeni za dugi krug, a pošto ga nije bilo ova "politička predstava" mora da se odigra do kraja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.