Milićević: Kao da imamo postrevolucionarno stanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milićević: Kao da imamo postrevolucionarno stanje

Potpredsednik Skupštine Srbije Đorđe Milićević, koji se posle šestomesečne pauze zbog povrede vratio u parlament, ocenio je danas da se deo opozicije koji bojkotuje sednice najviše zakonodavnog tela ponaša kao da je u zemlji postrevolucionarno stanje, a revolucije, međutim, nije bilo.

On je za RTS podsetio da je Skupština, kao najviši organ zakonodavne vlasti, mesto gde poslanici koji su preuzeli odgovornost za funkcionisanje parlamenta - razgovaraju kako da dođu do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kvalitetnih zakonskih predloga.

Milićević, koji je poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS), istakao je da se dijalog uvek vodio u parlamentu i da se i danas vodi, bez obzira što jedan deo opozicije ne želi da učestvuje u raspravama.

Deo opozicije se, pre svega, iz nemogućnosti da kroz argumentovanu raspravu pokaže svoju snagu, opredelio za drugačiji vid borbe, što je njihovo legitimno pravo - monolog u skupštinskom holu, rekao je Miličević.

"Zahtevi su pomalo nelogični, oni isključuju suštinsku ulogu parlamenta zbog čega postoji, a to je zakonodavna aktivnost", istakao je Milićević.

"Zaobilaze parlament, ponašaju se kao da je postrevolucionarni period, kao da je 13. aprila bila revolucija, ali ako je to odziv koji treba da promeni ovu vlast, onda ona (vlast) ne treba da brine, već da radi posao za koji je preuzela odgovornost", dodao je Milićević.

Kako kaže, vlast je spremna da razgovara o temama koje će poboljšati postojeće procese, ali ne na ulici.

"Ovaj deo opozicije se udružio da bi politički preživeo. Pre pet meseci su bili gromoglasni u zahtevu za raspisivanje vanrednih izbora, a danas kada pomenete izbore, osmišljavaju nove floskule bojkota, jer shvataju da ni ovako udruženi ne bi mogli da prežive neki novi izborni ciklus", naveo je Milićević.

On kaže da je SPS ozbiljna politička stranka, koja je 28 godina prisutna na političkoj sceni Srbije.

"Kao stranka koja ima najviše iskustva na političkoj sceni, znamo da morate biti spremni za vanredne parlamentarne izbore, a s druge strane, imate situaciju da smo ušli u izbornu godinu. Pitanje je da će izbori biti održani nešto ranije ili u terminu kada je predviđeno da budu održani", kaže Milićević.

On je naveo da će odluku o izborima doneti predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) i dodao da su ubeđeni da će imati odgovorni pristup i da će poći od nacionalnih interesa.

"Mi smo za izbore spremni", kaže Milićević i dodaje da opozicija traži komisiju koja će da se bavi izradom izbornog zakonodavstva. Milićević podseća na izreku da "komunisti (od kojih je potekla SPS) kada ne žele da reše neku stvar, oni formiraju komisiju".

"Opoziciji ne odgovaraju izbori, ne postoji izborni proces koji bi ovakav izborni proces vratio na vlast legitimnim putem", zvaničnik SPS-a.

On kaže da se opozicija ne bori za demokratiju već za vlast i privilegije, i žele da ponove ono što ne sme da se desi - da se istorija ponovi u onom najgorem obliku kada je moglo da se čuje samo njihovo mišljenje kada se govori o medijima.

"Sve je to već viđeno, i bojkot parlamenta, tužakanje države u inostranstvu", rekao je Miličević.

On je dodao da lideri opozicije ne shvataju da to što loše govore o državi u inostranstvu ne donosi političke poene, ali šteti interesima države.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.