Milićev u četvrtak opet pred sudom zbog ubistva Luke Jovanovića

Izvor: Press, 04.Dec.2014, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milićev u četvrtak opet pred sudom zbog ubistva Luke Jovanovića

Slučaj „Kantrimen“, jedan u nizu onih u kojima je vozač pobegao sa mesta saobraćajne nesreće, još nije pomeren sa „mrtve tačke“. Treći put - početak glavnog pretresa. Nepoznanica šta je sa „minijem“.
Nesreća u Novom Sadu, nažalost, nije jedina u kojoj je vozač pobegao sa mesta nesreće i za kojim se traga. Jedna od takvih je i pogibija Luke Jovanovića (21) 25. jula na Brankovom mostu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u Beogradu, na koga je, prema optužnici, vozilom „mini kantrimen“ naleteo Marko Milićev. Potraga za ovim vozačem trajala je nešto više od mesec dana, ali je još nepoznanica šta je sa vozilom kojim je, kako se tvrdi, upravljao. Prema navodima iz istrage, jedan od saputnika Milićeva navodno je rekao da da je „kantrimen“ isečen u komade.

Protiv Milićeva je u toku postupak pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu, a za četvrtak je zakazan novi, treći put po redu, početak glavnog pretresa. Prethodna dva odložena su zbog štrajka advokata, ali pošto on još nije okončan, pretpostavka je da suđenje ni u četvrtak neće početi. Pored Milićeva, na optuženičkoj klupi su i njegov kum Bratislav Vesović, koji je bio u vozilu, i taksista Saša Janković.
Prema tvrdnjama Tužilaštva, Milićev je vozeći „kantrimen“ brzinom od 110 kilometara na sat udario Jovanovića. Mladić je sa trojicom drugara po povratku iz grada pokušao da sa kolovoza na Brankovom mostu pomeri „ladu“ kojoj je otpao točak. Dok su gurali automobil iz srednje u krajnju desnu traku u smeru od Zelenog venca ka Novom Beogradu, na njih je naleteo „mini kantrimen“. Luka je ostao da leži na drumu, a preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

- Posle udesa, Milićev nijednog trenutka nije smanjio muziku na CD plejeru i nastavio je da vozi brzinom znatno većom od dozvoljene - tvrdi se u optužnici. - Vesović se tereti da je krio Milićeva i pomagao mu nakon krivičnog dela. Njih dvojica sreli su se nakon nesreće na pumpi u Čingrijinoj ulici, da bi potom sakrili vozilo.

ĆUTAO
Kako navodi Tužilaštvo, vozač „Pink taksija“ Saša Janković se optužnim predlogom tereti „zato što nije prijavio da je došlo do udesa“, iako je, kako se tvrdi, video da je „kantrimen“ oštećen. On nije reagovao ni na obaveštenje dispečera da se jave svi svedoci nesreće na mostu.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.