Miler, Dos Santos i Ajev kandidati za najboljeg mladog igrača

Izvor: Politika, 09.Jul.2010, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miler, Dos Santos i Ajev kandidati za najboljeg mladog igrača

BEOGRAD - Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da su trojica kandidata za osvajanje nagrade za najboljeg mladog igrača na Mundijalu Nemac Tomas Miler, Meksikanac Đovani dos Santos i Andre Ajev iz Gane.

Nemac Miler, koji ima 20 godina, sa četiri pogotka i tri asistencije pomogao je „pancerima” da dođu do polufinala, u kojem su izgubili od Španije, ali on nije igrao zbog kazne.

Meksikanac Dos Santos (21), fudbler sredine terena, odigrao je sve četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << utakmice na Mundijalu, a ta selekcija u osmini finala izgubila je od Argentine.

Fudbaler Gane Ajev, takođe ima 21 godinu, a za selekciju Gane na Mundijalu odigrao je četiri utakmice, u kojima je imao procenat od 85 odsto uspešnih dodavanja.

Nagrada za najboljeg mladog fudbalera dodeljuje se igračima do 21 godine. Pobednik će biti proglašen posle finalne utakmice Svetskog prvenstva, koja se igra u nedelju.

 

Beta

objavljeno: 09/07/2010.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.