Milatović sutra počinje konsultacije u vezi sa mandatarom za sastav vlade

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 11:51

Milatović sutra počinje konsultacije u vezi sa mandatarom za sastav vlade

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović počeće sutra konsultacije sa svim političkim subjektima u cilju davanja mandata za formiranje nove crnogorske Vlade.

Kako prenose mediji, Milatović će sutra prvo razgovarati s liderom Evrope sad, Milojkom Spajić, a potom i sa predsednikom DPS-a Danijelom Živkovićem.

Iako ima rok od 30 dana, Milatović je ranije rekao da očekuje da će konsultacije završiti i pre predviđenog roka, odnosno u okviru narednih 15 dana, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << RTCG.

"Potreba je da što pre dobijemo stabilnu i evropsku vladu. Ja ću uraditi svoj deo posla, a mislim da bi trebalo na svim stranama političkog spektra da bude dovoljno odgovornosti i ozbiljnosti", naveo je Milatović.

Mandatar saopštava u Skupštini svoj program i predlaže sastav vlade.

O programu mandatara i predlogu za sastav vlade parlament odlučuje istovremeno.

U novom sazivu Skupštine lista Pokreta Evropa sad (PES), koju je predvodio Milojko Spajić, ima najviše poslanika - 24, a koalicija Zajedno, okupljena oko Demokratske partije socijalista, na čijem čelu je Danijel Živković, 21 poslanika.

Prema rezultatima izbora, koji su održani 11. juna, koaliciji Za budućnost Crne Gore pripalo je 13 poslaničkim mjesta, koaliciji Demokrata i Građanskog pokreta URA 11, a Bošnjačkoj stranci šest.

Po dva predstavnika u parlamentu imaju koalicija Socijalističke narodne partije i Demosa i Albanski forum, a po jednog Hrvatska građanska inicijativa i Albanska alijansa.

Konsultacije će biti održane u rezidenciji predsednika Crne Gore na Cetinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinju konsultacija o formiranju Vlade Crne Gore

Izvor: Danas, 30.Jul.2023

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović počeće sutra konsultacije o mandataru za formiranje nove crnogorske Vlade, prvi razgovor je sa liderom Pokreta Evrope sad Milojkom Spajićem, a potom sa predsednikom Demokratske partije socijalista (DPS) Danijelom Živkovićem, javljaju podgorički mediji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.