Milatović: U novoj vladi treba da bude pripadnika svih naroda

Izvor: B92, 18.Jul.2023, 23:50

Milatović: U novoj vladi treba da bude pripadnika svih naroda

U novoj vladi Crne Gore bi trebalo da bude pripadnika svih naroda, ali ne treba je formirati samo po tom principu, izjavio je predsednik Jakov Milatović.

On se obratio nakon sednice Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta i dodao da je važno da vlada bude proevropska.

"Siguran sam da vladu treba formirati po principu toga ko može da da najveći doprinos unapređenju reformi koje su potrebne da zemlja postane nova članica Evropske unije, ali apsolutno sam veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pristalica toga da predstavnici manjinskih naroda budu deo i ove i svake naredne crnogorske vlade", navodi Milatović, prenosi RTCG.

Istakao je da je vrlo je važno da vlada bude proevropska i apelovao i na skupštinu i na vladu da iskoriste trenutak odmah nakon konstituisanja kako bi došlo do imenovanja u pravosuđu.

"Tako bismo pre izveštaja o napretku poslali dobru poruku o jednoj demokratskog zrelosti", ocenio je Milatović i dodao da nova vlada treba da ima što snažniju podršku u crnogorskom parlamentu.

Izrazio je nadu da formiranje vlade ide u tom pravcu, ali je ukazao na to da stabilnost ne sme da bude postignuta na uštrb određenih principa, a princip je, prema njegovim rečima, što hitnije i što brže učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju.

Milatović je naveo da je na sednici ''preneo utisak jedne Crne Gore koja postaje demokratska zemlja i zemlja koja konačno ima demokratsku volju da postane deo Evropske unije''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.