Milanović u Kninu: Potvrdjujemo ispravnost našeg puta, ne želimo povrediti druge

Izvor: Beta, 04.Avg.2021, 22:47

Milanović u Kninu: Potvrdjujemo ispravnost našeg puta, ne želimo povrediti druge

Predsednik Hrvatske i vrhovni komandant Oružnih snaga Zoran Milanović uručio je večeras u Kninu visoka odlikovanja hrvatskim generalima i rekao da se na taj način iskazuje "ispravnost našeg puta, a ne želja da se povrede drugi".Govoreći na skupu povodom Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. godišnjice operacije Oluja, Milanović je rekao da je svrha okupljanja radovanje svojim uspesima, a ne tudjim porazima, prenela je agencija Hina."Puno je i krvi i teških osećaja palo da bi se ovo pretvorilo u nekakvo likovanje. Ovdje smo danas da odlikujemo neke od najboljih medju vama. Odlikovanja koja ću im dati u svoje ime, u ime hrvatske države nisu odlikovanja, ponavljam to i važno je, da bih bilo koga povredio, nego da bih naglasio ispravnost i veličinu našeg puta", rekao je Milanović.On je odlikovanja uručio i Vojnoj policiji Hrvatskog vijeća obrane i Jedinici za posebne namene HVO "Ludvig Pavlović".Milanović je zahvalio svima koji su došli i čestitao odlikovanima te izrazio nadu da niko više nikada iz pozicije predsednika Republike takva odlikovanja neće davati ratnim komandantima, što znači da rata neće biti.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proslava "Oluje" u Hrvatskoj – odlikovanja generalima HVO-a

Izvor: RTS, 04.Avg.2021

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović odlikovao je penzionisane generale nekadašnjeg Hrvatskog vijeća odbrane, Vojnu policiju HVO-a i Specijalnu jedinicu "Ludvig Pavlović", koji su delovali u BiH tokom rata. . Hrvatska je u Kninu, na godišnjicu operacije "Oluja", počela...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.