Milanović o protestima u Vukovaru: Rat je gotov

Izvor: Blic, 03.Sep.2013, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović o protestima u Vukovaru: Rat je gotov

Molim sve one koji su ovih dana na jedan, i po meni i po zakonu, neprihvatljiv način protestovali, da naprosto prihvate to da je rat gotov, poručio je danas premijer Hrvatske Zoran Milanović, komentarišući događaje u Vukovaru.

Milanović je istakao da je od Zakona o amnestiji prošlo više od 20 godina i da Hrvatska u pobedi mora pokazati velikodušnost, a u miru dobru veru i dobru volju, i poštovati zakone", prenosi HRT.

On je vrlo jasno rekao da smatra da odgovornost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za nasilne proteste u Vukovaru leži na HDZ.

"HDZ je politički odgovoran za ovo. Ne mogu optužiti HDZ da je naputio ljude da čekićima razbijaju table, da razbijaju državnu imovinu, da u biti napadaju policiju. Ne mislim da je HDZ to direktno napravio, ali politička odgovornost je ogromna. Celi dan ih nije bilo! Celi dan su gospoda iz državnog vrha HDZ izbegavali odgovornost i komentar, i to prepuštali lokalnim kabadahijama", izjavio je Milanović.

On je poručio da neće doći do odgađanja postavljanja dvojezičnih ploča.

"Takve mogućnosti - nažalost ili na sreću - nema. Nekome je to nažalost, meni to nije na sreću. Mogu shvatiti da jedan broj ljudi nije time oduševljen, ali ako ćemo biti civilizovana država koja štiti nacionalne manjine i poštuje zakone, onda to moramo učiniti i učinićemo", zaključio je Milanović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milanović: Rat je gotov

Izvor: Blic, 03.Sep.2013

Molim sve one koji su ovih dana na jedan, i po meni i po zakonu, neprihvatljiv način protestovali, da naprosto prihvate to da je rat gotov, poručio je danas premijer Hrvatske Zoran Milanović, komentarišući događaje u Vukovaru...Milanović je istakao da je od Zakona o amnestiji prošlo više od...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.