Milanović o porodici Zec: Dobili odštetu, šta još treba?

Izvor: B92, 07.Dec.2021, 18:16

Milanović o porodici Zec: "Dobili odštetu, šta još treba?"

Zagreb -- Hrvatski predsednik Zoran Milanović je komentarisao komemoraciju povodom ubistva srpske porodice Zec u Zagrebu pre 30 godina.

Milanović je tom prilikom rekao da je ostatak porodice pozvan u vladu, dobili su odštetu i upitao šta još treba.

Na pitanje treba li neko iz državnog vrha da dođe na komemoraciju, Milanović je odgovorio pitanjem "Treba li neko da dođe u Hrvatsku Dubicu, gde se bez pompe obeležavaju stradanja sedamdeset ljudi koji su smaknuti?", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneli su hrvatski mediji.

Rekao je da nema ništa protiv toga da jedna ulica u Zagrebu dobije naziv po Aleksandri Zec.

Ubistvo porodice Zec, oca, majke i 12-godišnje ćerke jedno je od najsramnijih poglavlja novije hrvatske istorije, a počinitelji su bili pripadnici specijalnih policijskih jedinica, koji su oslobođeni zbog proceduralne greške.

Bratu i sestri Aleksandre Zec, koji su preživeli sakriveni u kući, 30. aprila 2004. isplaćena je jednokratna novčana podrška.

U noći 7. decembra 1991, na zagrebačkoj Trešnjevci, tačnije u Poljaničkoj ulici na kućnom broju 22, pripadnici Merčepove jedinice upali su u dom zagrebačke porodice Zec. Otac je ubijen u kući, a Aleksandra i majka su odvedene na Adolfovac na Sljemenu, gde su takođe likvidirane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.