Milanović: Šmitova odluka mogla bi da bude opasna za Hrvate

Izvor: B92, 29.Apr.2023, 18:45

Milanović: Šmitova odluka mogla bi da bude opasna za Hrvate

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da bi odluka Kristijana Šmita kojom je deblokirano formiranje vlasti u Federaciji mogla da bude opasna za Hrvate.

"Dugoročno, ako postane presedan, opasna je. Ne pomaže ako kažete 'ali ovo se primenjuje samo jednom'", izjavio je Milanović, prenosi Hina.

Dodao je da će visoki predstavnik Kristijan Šmit jednog dana otići iz Bosne i Hercegovine, ali da će problemi u toj zemlji ostati.

Predstavnički dom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Parlamenta Federacije BiH, nakon višesatne rasprave, izglasao je juče formiranje nove Vlade FBiH, glasovima 51 predstavnika stranaka okupljenih oko Trojke i HDZ-a, uz jednog uzdržanog poslanika i dva protiv.

Tom činu prethodili su protesti ispred zgrade parlamenta, gde su se okupili građani kako bi izrazili nezadovoljstvo Šmitovim odlukama i formiranju vlasti na ovakav način.

Sednica je bila prekidana više puta, a nastavljena je nakon što su je napustili predstavnici Demokratskog fronta, što su nešto kasnije učinili i zastupnici SDA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Milanović: Šmitova odluka mogla bi da bude opasna za Hrvate

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Apr.2023

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da bi odluka visokog predstavnika u BiH kojom je deblokirano formiranje vlasti u Federaciji, dugoročno mogla da bude opasna za Hrvate.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.