Milanović: Rado bih video Borisa Miloševića u Kninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2020, 19:48

Milanović: Rado bih video Borisa Miloševića u Kninu

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da bi rado video potpredsednika Vlade iz redova SDSS-a Borisa Miloševića i Milorada Pupovca na proslavi 25. godišnjice "Oluje" u Kninu, jer bi ona, kako je rekao, trebalo da bude radost, a ne likovanje nad tuđim porazom.

Milanović je u intervjuu za N1 tv rekao da ako Milošević dođe u Knin bi bio "gest na gest".

"E sad hoće li on biti u stanju, imaju li kolege iz SDSS-a želudac za to, oni imaju problem s tim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u manjim delovima srpskog naroda to se gleda kao na katastrofu, progon i genocid, a priča je malo komplikovanija i mislim da tu Hrvatska može biti ponosna u svemu kako je to planirano, kako je odrađeno, a nakon toga je bilo grešaka kojih smo svesni i za koje je plaćena cena", rekao je Milanović, prenosi Hina.

Milanović smatra i da Kninu, koji je sticajem okolnosti postao lokalni centar srpske pobune, "ne treba davati mitski značaj, jer to nije ni Berlin ni Moskva".

"To je mali grad sa Zvonimirovom tvrđavom i tu ima simbolike, ali to nije mitsko mesto novije hrvatske istorije", rekao je Milanović i dodao da bi proslava Oluje trebalo da se održi u Zagrebu.

Ako mu u Kninu ponovno budu zviždali, Milanović je rekao da ne zna kako će reagovati i dodao da je i premijer u međuvremenu počeo delovati po tom pitanju pa se u njegovoj blizini više ne mogu videti "razdragani tipove koji dolaze provocirati i i iživljavati se".

Milanović je pozdravio ulazak SDSS-ovog Borisa Miloševića u Vladu, ali je dodao da bi bilo bolje da ljudi iz redova nacionalnih manjina koji ulaze u Vladu imaju i neka izvršna ovlašćenja.

Milorad Pupovac, čiji je SDSS koalicioni partner u Vladi, upitan hoće li sudelovati na ovogodišnjem obeležavanju Oluje odgovorio je da će razmisliti.

"Razmislićemo ovih dana šta bi odlazak predstavnika SDSS-a značio za odlazak na obeležavanje Dana pobede i Vojno policijske akcije Oluje u Kninu, jer je to teško ratno nasleđe s teškim traumama i na hrvatskoj i na srpskoj strani te "treba pronaći dobar način da se to prevlada", rekao je Pupovac u Donjem Srbu, prenosi Hina.

"O tome ćemo više reći narednih dana, pustite nas da razmislimo što znače svi ti pozivi za nas i za naše društvo i šta bi trebalo napraviti da bi to donelo nešto značajno danu obeležavanja Oluje i odnosa Hrvata i Srba, za odnose u Hrvatskoj uopšte", rekao je Pupovac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pupovac: Pustite nas da razmislimo o pozivu za obeležavanje Oluje

Izvor: RTS, 26.Jul.2020

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je da bi rado u Kninu video i Milorada Pupovca i Borisa Miloševića. Koalicioni partner u Vladi iz SDSS-a Milorad Pupovac je poručio:"pustite nas da razmislimo o tome što sve ti pozivi znače za nas, što sve ti pozivi znače za naše društvo",...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.