Milanović: Postoje genocidi i genocidi, onaj u Srebrenici i Jasenovcu nije isti

Izvor: Beta, 06.Dec.2021, 20:10

Milanović: Postoje genocidi i genocidi, onaj u Srebrenici i Jasenovcu nije isti

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da genocid u Srebrenici i Jasenovcu nije isti, jer su u ustaškom logoru u Jasenovcu tokom Drugog svetskog rata Jevreji i Srbi sistemski ubijani tokom nekoliko godina.On je u izjavi novinarima u Komiži na ostrvu Visu ponovio nedavnu izjavu da postoje različite vrste genocida, rekavši da "Srebrenica nije isto što i holokaust, nije isto što i Jasenovac".Upitan smatra li da je u Srebrenici počinjen genocid, Milanović je odgovorio potvrdno."Ja kažem da jeste, ali onda za neke teže zločine moramo izmisliti drugo ime", dodao je hrvatski predsednik.On je rekao da je uvek govorio da je u Srebrenici počinjen genocid, ali da "vidi da ima posla s ljudima koji su užasno agresivni i žele da odredjuju svaku reč kako ćeš izgovoriti".Ocenio je da nije rekao ništa zlonamerno ili pogrešno."Postoje genocidi i genocidi, žrtve i žrtve", ponovio je Milanović."Poštujem tudju žrtvu, ali nije sve isto. Ako sve bude genocid, moraćemo da nadjemo drugo ime za ono što su nacisti i nemačka mašinerija napravili Jevrejima u Drugom svetskom ratu, to je holakaust, ali i to je genocid. Nije svaka žrtva ista, to je relativizovanje", rekao je hrvatski predsednik.On je ocenio da Hrvati imaju delikatan, osetljiv stav prema ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milanović: Postoje genocidi i genocidi, onaj u Srebrenici i Jasenovcu nije isti

Izvor: Danas, 06.Dec.2021

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da genocid u Srebrenici i Jasenovcu nije isti, jer su u ustaškom logoru u Jasenovcu tokom Drugog svetskog rata Jevreji i Srbi sistemski ubijani tokom nekoliko godina.

Nastavak na Danas...

Milanović: Postoje genocidi i genocidi, Srebrenica nije isto što i Jasenovac

Izvor: Radio 021, 06.Dec.2021

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da genocid u Srebrenici i Jasenovcu nije isti.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.