Milan peva kao Pavaroti, ali za pesmu nema vremena, mora da radi DVA POSLA da bi izdržavao bolesnu majku

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Nov.2018, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan peva kao Pavaroti, ali za pesmu nema vremena, mora da radi DVA POSLA da bi izdržavao bolesnu majku

U Srbiji se od ove vrste muzike ne živi. Sipam benzin na jednoj pumpi, a radim i dodatni posao kao baštovan, da bih mogao da preživim, kaže Miljan Ćorlomanović, momak kome bi i svetske zvezde pozavidele na glasovnim mogućnostima.

U pozorištu KPGT nedavno je održan multimedijalni spektakl povodom 74 godine od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, a od velikog broja učesnika u predstavi, zapao je za oko dečko, nepoznat široj javnosti, sa raskošnim glasovnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogućnostima.

 - U porodici smo uvek pevali kvalitetne pesme, pre svega ruske romanse. Pokojni deda je bio savezni funkcioner, pa se u kući uvek slušala dobra muzika. Baka i deka su počeli svoj radni vek kao učitelji, baba je imala odličan sluh i bila je visoki sopran, jako je lepo pevala. Majka mog najboljeg druga iz detinjstva je Ruskinja iz Habarovska. Proveli smo detinjstvo i dobar deo života zajedno. I tako sam ja, družeći se sa njima, razvio tu ljubav prema Rusiji i uopšte prema kulturi slovenskih naroda - kaže tridesetogodišnji Miljan Ćorlomanović.

Rođen je na Belim vodama, gde i danas živi, a tamo je završio nižu muzičku školu, ali i dve godine srednje škole za solo pevanje. Kako kaže, prva pesma koju je naučio i pevao uz svog ujaka koji ga je pratio na gitari, bila je ''Stari fijaker''.

- Prva numera sa kojom sam javno nastupio na takmičenju dece osnovnih škola Jugoslavija tada, na festivalu ''Zlatna sirena'', bila je izvorna narodna ''Dunje ranke''. Sve je počelo tako što je moja nastavnica muzike došla kod učitelja i rekla ''Hajde, imam jednog malog koji se izdvaja glasom'' - kaže Miljan.

"moja priča počinje na času muzičkog u osnovnoj školi. Tu me je profesor primetio , dok smo pevali "Lazara majka karala" , i pozvao svoju koleginicu, profesorku u muzičkoj školi , "E imam jednog malog da ti "dam" pa napravite od njega šta znate. Naravno moja majka tu napravi grešku i upiše me u muzičku školu. I završim nižu muzičku gitaru, srednja t.o. uporedno glavir. Zatim solo pevanje i na drugoj godini nisam imao više para za školovanje i tako sam dospeo na benzinsku pumpu i srećan sam što sam tu gde jesam jer sam mnogo gore mogao da prođem. " Ime mu je Miljan

A post shared by Milan Pelivanovic (@autokomanda) on Oct 15, 2018 at 5:17pm PDT

Profesori su se menjali, Miljan je išao na razna takmičenja, a sa deset godina je snimio prvu pesmu ''Biću slavan'' u aranžmanu Sanje Ilića i Bode Markovića. S tom pesmom je, prema njegovim rečima, zatvorio festival ''Beogradsko proleće''.

Sve je slutilo da će ovaj nesvakidašnji talenat doći do izražaja u svom punom sjaju, ali život ga je primorao da se odrekne onog što najviše voli - pevanja. Bar u profesionalnom smislu.

- Već tri i po godine radim na jednoj čukaričkoj pumpi. To mi je stalno zaposlenje. Međutim, imam i dodatni posao. Kao baštovan održavam vile po Senjaku i Dedinju i to sam počeo nedavno jer su troškovi i računi veliki. Nažalost, od ove muzike kojom se ja bavim se sve manje živi, kod nas odavno, a i u svetu. Sve se svelo na reklamu. Publika će slušati ono što im se plasira i ono što se u tom trenutku reklamira - navodi Miljan.

Miljan je nedvosmislen u odgovoru na pitanje da li je razmatrao mogućnost da ode iz zemlje i svoj glas unovči u inostranstvu:

- Razmišljao sam odavno da odem, onda sam to razmišljanje ostavio po strani, jer me je život naterao da brinem o majci kojoj sam staratelj i morao sam da nađem posao od kojeg ćemo nas dvoje živeti. Ali ta želja je ostala.

Milan je istakao da mu je najveća želja da sa publikom podeli ono najvrednije što je ostalo u pesmi i pevanju uopšte.

- Ne mislim samo na ruske pesme, nego i na našu narodnu muziku, srpsku muziku, jugoslovensku muziku, pesme folklora cele bivše Jugoslavije. To je jako važno da se te pesme svih naših naroda sačuvaju od zaborava, da nikad ne izblede i da ih ne izbriše vreme - rekao je Miljan.

Pratite nas i na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.